Atiemwen osigurao Dinamu preokret u Zaprešiću

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Na otvaranju 5. kola Hrvatski Telekom Prve lige Dinamo je svladao Inter na gostovanju u Zaprešiću rezultatom 1:2.

Zaprešićani su dobro otvorili utakmicu i već u 8. minuti Borislav Conev zatresao je mrežu Dinama udarcem glavom nakon ubačaja Serderova. Gol Dinama čuvao je rezervni golman Daniel Zagorac, kojemu je ovo bila prva utakmica još od prijateljskog susreta protiv Cracovije krajem lipnja.

Amer Gojak u prvom poluvremenu imao je nekoliko sjajnih udaraca na gol Intera, no još su bolje bile obrane slovenskog vratara Zige Freliha.

Dinamo je čitavo prvo poluvrijeme napadao obranu Intera, a do izjednačenja su došli u 41. minuti, nakon što je Majer odličnim dodavanjem našao Atiemwena koji je zaobišao Freliha i loptu lako spremio u gol.

Drugo poluvrijeme nije moglo započeti gore za Zaprešićane. Gojak je u 48. minuti zabio gol, no on je poništen zbog zaleđa. Samo minutu kasnije bek Intera Marin Galić zaradio je drugi žuti karton zbog igranja rukom i Dinamo je nastavio utakmicu s igračem više.

Modrima nije trebalo puno vremena da iskoriste prednost. Iz istog slobodnog udarca Gojak je pronašao Atiemwena koji glavom donosi Dinamu konačan rezultat 2:1.

U 80. minuti Majer je našao mrežu atraktivnim ‘škaricama’, no i taj je gol poništen zbog zaleđa. Dinamo je do kraja utakmice imao još nekoliko šansi, no dobre reakcije braniča Intera i Freliha osigurali su im barem minimalan poraz.

Junak večeri za Dinamo svakako je bio Iyayi Believe Atiemwen, 23-godišnji Nigerijac koji je u siječnju doveden iz Gorice i potpisao petogodišnji ugovor na Maksimiru. S jučerašnja dva pogotka u dosadašjnjoj sezoni ima tri zabijena gola.

Vodeći Dinamo sada ima 13 bodova, četiri više uz utakmicu više od drugog Hajduka i treće Rijeke, dok je Inter pretposljednji deveti s dva boda, jednim više od posljednjeg Varaždina koji će u subotu ugostiti Lokomotivu.


Komentari