Ante Čačić : Neka ti navijači bojkotiraju i ŽIVE U SVOM SVIJETU!

YouTube

Čačić nije zadovoljan atmosferom koja okružuje hrvatski nogomet posljednje vrijeme, ali zainatit će se kaže.

Prvi puta otkako je sjeo na “izborničku” klupu Ante Čačić okuplja reprezentaciju. Predstoje mu dvije utakmice u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2016., protiv Bugarske i protiv Malte. Bugare dolaze u Zagreb, a posljednja utakmica je gostovanje na Malti.

“Svjesni smo da pet dana do utakmice s Bugarskom da se igra u avetskoj atmosferi, moramo učiniti sve da se utakmica dobije. Isto i na Malti, da odemo izravno na Euro, a ako ne, da budemo u dobroj atmosferi za dodatne kvalifikacije. Prošli tjedan sam u tri dana obišao reprezentativce, kod kapetana i dokapetana sam uočio da momčad nema problema unutar sebe, da je momčad zdrava, da su odnosi dobri, sportski, prijateljski. Vidio sam odgovornost u razmišljanjima i shvaćanjima. Prilika je ovo generacije da izađe iz sjene vatrenih”, riječi Čačića prenosi goal.hr.

Nije Čačić zadovoljan atmosferom koja okružuje hrvatski nogomet posljednje vrijeme, ali zainatit će se kaže. “U prilog nam ne ide atmosfera, isijava negativna energija prema nogometu i hrvatskom sportu, a uspjet ćemo iz inata, iz kvalitete koju posjeduju”, komentirao je Čačić. Napomenuo je i kako je ovo zadnja prilika igračima da izađu iz sjene prethodnika. “Zašto baš iz sjene vatrenih? U kakvim sve klubovima igraju, kakvu ulogu imaju, oni nemaju pravo zadovoljiti se time, u najzrelijim su godinama, EP i SP su im zadnje prilike da izađu iz njihove sjene. Sportski je i normalno da nadvisiš svoje prethodnike“, zaključio je “izbornik”.

Imao je dvije-tri i o bojkotu kojeg niti ne doživljava. “Bojkot? Neka ti navijači bojkotiraju i žive u svom svijetu”, kazao je Čačić.

Za loše rezultate okrivio je atmosferu koja nedostaje kao i svastiku i kaznu. “Nisu odnosi u svlačionici, slojeviti su problemi. Grupa izgrednika je napravila što je napravila, imali smo prazan stadion na Poljudu. Nakon toga svastika, opet kazna, sve to ne može ne utjecati na igrače koji igraju u sasvim drukčijoj atmosferi. Ne znam tko bi na to ostao imun, to je dobrim dijelom pokvarilo atmosferu oko reprezentacije. Još uvijek držimo sve u svojim rukama”, rekao je “izbornik”.

Komentirao je i stanje s Mandžukićem koji je ima lakšu ozlijedu. “Od prvog dana radi po posebnom tretmanu, sve je bolja situacija, ali vidjet ćemo danas kad dođe kakav će biti na treningu, ali poznavajući njegovu volju, bit će na dispoziciji”, pojašnjava Čačić.

Ne strahuje previše od Bugara i smatra kako su momci dovoljno motivirani. “Bugarska? Svaka reprezentacija je opasna, ako joj to dozvolimo. Držim da je Hrvatska puno kvalitetnija, naš motiv je daleko veći, uz sav respekt njima, najviše će se tu pitati nas”, zaključio je “izbornik”.


Komentari