ANALIZA: TROJICA NAŠIH u prvih jedanaest…Start LP bez ROONEYA, JAMESA…

Facebook

Napokon počela grupna faza. Što nas sve očekuje večeras.

Večeras napokon kreće grupna faza Lige prvaka, donosimo vam analizu svih momčadi, rezultata i moguće sastave. Sve utakmice počinju u 20 i 45.

PSG – Malmo (20:45)

Menadžer PSG-a, Laurent Blanc, već je nekoliko puta istaknuo kako je LP primarno natjecanje za Parižane ove sezone. Očekuje se najjači sastav, ali zbog lagane ozljede koljena možda neće igrati Ibrahimović. Do sada su Francuzi ostvarili četiri pobjede, ali u zadnjem kolu remizirali su s Bordeauxom.

Bivši Zlatanov klub nema problema s ozljedama i izaći će u najjačem sastavu. Kako Allsvenskan prvesnstvo počinje u travnju Malmo je sada negdje na sredini sezone, a u posljednjih 15 utakmica upisali su sedam pobjeda, pet remija i tri poraza, a trenutno su peti u prvenstvu. No, pokazali su protiv Salzburga kao vrlo neugodan protivnik.

Mogući sastavi:

PSG: Trapp; Marquinhos, Thiago Silva, David Luiz, Maxwell; Matuidi, Thiago Motta, Verratti; Cavani, Ibrahimović ?, Di María.

Malmo: Wiland; Tinnerholm, Bengtsson, Árnason, Carvalho, Yotún; Lewicki, Adu, Berget; Djurdjić, Rosenberg.

Real Madrid – Shakhtar (20:45)

Facebook
Facebook

Cristiano se nakon male krize vratio s pet pogodaka protiv Espanyola, a Real je u protekle dvije utakmice zabio 11 golova uz niti jedan primljeni. Benitez je opet najavio ofenzivnu igru, ali i da Shakhtar treba poštivati. Galacticosi neće imati na raspolaganju Danila i Jamesa zbog ozljeda. Modrić od prve minute.

Ukrajinska Premier liga traje od srpnja, a Donjeck je trenutno drugi, a u posljednjih deset utakmica upisali su šest pobjeda, tri remija i jedan poraz. Igrat će u najjačem sastavu, a od prve minute igrat će i Darijo Srna.

Mogući sastavi:

Real Madrid: Navas; Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo; Isco, Kroos, Modrić; Bale, Benzema, Ronaldo.

Shakhtar: Pyatov; Srna, Kucher, Rakitskiy, Shevchuk; Stepanenko, Fred, Marlos, Taison; Alex Teixeira; Gladkiy.

Wolfsburg – CSKA Moskva (20:45)

Još neporaženi u prvenstvu, Wolfsburg je u zadnjem kolu remizirao s Ingolstadtom što baš nije obećavajuće uoči ovako važne utakmice. Zbog ozljede bedra im neće igrati ponajbolji igrač Vierinha, a menadžer Hecking je već dosta nahvalio napad CSKA i rekao kako neće biti laka utakmica.

Osim remija u prošlom kolu protiv Zenita, CSKA melje sve pred sobom i ima sedam prvenstvenih pobjeda u nizu. Svi ključni igrači su im zdravi tako da će istrčati najjači sastav. Menadžer Slutski najavio je kako će igrači dati sve od sebe i da mogu podnijeti pritisak.

Mogući sastavi:

Wolfsburg: Benaglio; Träsch, Naldo, Dante, Rodriguez; Guilavogui, Luiz Gustavo; Caligiuri, Draxler, Schürrle; Dost.

CSKA Moskva: Akinfeev; Mário Fernandes, V Berezutski, Ignashevich, Schennikov; Tošić, Wernbloom, Eremenko, Dzagoev; Musa, Doumbia.

Sudac: Svein Oddvar Moen (NOR)

PSV – Manchester United (20:45)

Facebook
Facebook

Trenutno četvrti u prvenstvu, ali bez poraza, PSV će se morati svojski potruditi kako bi barem osigurali remi. PSV je u proteklih pet kola ostvario tri pobjede i dva remija, a od ključnih igrača nedostaju im Maher i Willems. Cocu je najavio  kako će ići po pobjedu, ali neće igrati naivno jer je svjestan kvalitete protivnika.

Manchester će prvo kolo igrati bez Rooneyja zbog ozlijede pa će tako u vrhu napada opet igrati veznjak Fellaini. U prošloj utakmici United je s 3:1 pobjedio Liverpool, a prije toga su pretrpjeli poraz od Swanseaja i remizirali s Newcastleom. Trenutno su treći u Premiershipu, Van Gaal je izjavio kako mu je protiv PSV-a uvijek bilo teško igrati, pogotovo u Eindhovenu i kako ne bi bilo loše odigrati čak i remi, ali pokušat će ići na pobjedu.

Mogući sastavi:

PSV: Zoet; Brenet, Moreno, Bruma, Arias; Guardado, Hendrix, Pröpper, Lestienne; De Jong, Narsingh.

Man Utd:  De Gea; Darmian, Smalling, Blind, Shaw; Carrick, Schweinsteiger; Mata, Herrera, Memphis; Fellaini.

Sudac: Nicola Rizzoli (ITA)

Galatasaray – Atletico Madrid (20:45)

Turci nisu baš najbolje startali u Super ligi, upisali su tek jednu pobjedu u četiri utakmice i nalaze se na osmom mjestu. Utješna nije ni činjenica da su prošle godine u skupini Lige prvaka izgubili pet od šest utakmica. Protiv Atletica im neće igrati najpouzdaniji branič Chedjou i Altintop. Menadžer Hamzaoglu kaže da je Atletico favorit i kako respektira Simeona, ali da ima recept za igru Atletica, a to je pritisak i brz protok lopte.

Atletico na raspolaganju ima najjači sastav umanjen za ozlijeđenog Felipea Luisa. Madridska momčad dobro je startala u prvenstvu s dvije pobjede i porazom u zadnjem kolu od Barcelone (2:1). Simeone se pak ne smatra favoritom jer tvrdi kako je jako teško igrati pred 55 tisuća protivničkih navijača. Ističe i kako je važno kontrolirati utakmicu i napasti odmah na početku utakmice.

Mogući sastavi:

Galatasaray: Muslera; Carole, Hakan Balta, Semih Kaya, Sabri Sarıoğlu; José Rodríguez, Selçuk İnan, Sneijder, Yasin Öztekin; Podolski, Burak Yılmaz.

Atletico Madrid: Oblak; Juanfran, Giménez, Godín, Gámez; Oliver Torres, Tiago, Gabi, Koke; Griezmann, Fernando Torres.

Sudac: Szymon Marciniak (POL)

Benfica – Astana (20:45)

Portugalska momčad startala je odlično, u prve četiri prvenstvene utakmice ostvarili su četiri pobjede i zabilježili jedan poraz, a gol razlika im je 13:3. Samo u prošloj utakmici protiv Belenesesa zabili su šest golova. Od bitnijih igrača nastupiti ne može jedino Salvio zbog ozlijede. Menadžer Vitoria za dobar start u LP želi pobjedu i najavljuje Astani isti tretman kao i ostalim protivnicima.

Najveće iznenađenje Lige prvaka je svakako Astana. Kazahstanski prvak pokazao se iznimno opasnom momčadi eliminiravši Helsinki, APOEL i Maribor u pretkolima. Njihov menadžer Stoilov je svjestan kako je njegova momčad neiskusna, ali ističe kako su samim time što su već ušli u LP dovoljno motivirani za ostvariti rezultat. Najavljuje defenzivnu igru i protunapade.

Mogući sastavi:

Benfica: Júlio César; Nélson Semedo, Jardel, Luisão, Eliseu; Samaris, Talisca, Gaitán, Guedes; Jonas, Mitroglou.

Astana:  Erić; Ilić, Postnikov, Aničić, Shomko; Dzholchiyev, Cañas, Maksimović, Kéthévoama, Zhukov; Nuserbayev.

Sudac: Tasos Sidiropoulos (GRE)

Manchester City – Juventus (20:45)

Facebook
Facebook

City je ove sezone startao odlično, upisali su pet pobjeda u prvih pet kola ne primivši niti jedan pogodak, a za prvenstveni poraz ne znaju još od travnja. Pellegrinijeva momčad izgleda bolje nego ikad, osim Aguera koji je izvan pogona zbog ozljede svi ključni igrači startaju od prve minute. Pellegrini tvrdi kako ih trenutno ne zanima što će biti u budućnosti već se samo želi usredotočiti na utakmicu s Juventusom.

Ne pamtimo kada je Juventus imao ovako loš start u sezoni. Trenutno su šesnaesta momčad Seria A, nisu upisali niti jednu pobjedu imaju tek jedan remi i dva poraza. Kako bi stvar po njih bila još i gora, ostali su bez dvojice krucijalnih veznjaka Marchisija i Khedire. Allegri je svjestan situacije i kaže kako je City favorit ne samo u ovoj utakmici već i za osvajanje Lige prvaka i kako će Juventus morati igrati jako dobro ne bi li ostvario rezultat.

Mogući sastav:

Manchester City: Hart; Sagna, Mangala, Kompany, Kolarov; Yaya Touré, Fernandinho; De Bruyne, Silva, Sterling; Bony.

Juventus:  Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini, Evra; Cuadrado, Pereyra, Hernanes, Pogba; Mandžukić, Dybala.

Sudac: Damir Skomina (SVN)

Sevilla – Monchengladbach (20:45)

Prošlogodišnji osvajač Europa lige startao je mršavo. Nalaze se na osamnaestom mjestu, a upisali su dva remija (Levante i Malaga) i izgubili od Atletica kod kuće s 3:0. Sevilla za večeras neće imati na raspolaganju najboljeg stopera Ramija, Pareju, Beta i Carrica, a kako stvari stoje neće bit ni novog poajačanja Kakute. Emery je svjestan kako je njegova momčad desetkovana ozljedama, ali nada se kako će iskoristiti atmosferu Sanchez-Pizjuana.

Monchengladbach ima još gori start od Seville, u četiri kola upisali su isto toliko poraza. Primili su deset golova, a zabili tek tri. Kako bi stvari bile još i gore nedostaje im Dominguez, Xhaka, Stranzl i još nekolicina. Menadžer Favre kaže kako im je teško pratiti ritam Bundeslige i Lige prvaka, da će utakmica sa Sevillom biti teška i najavljuje obrambenu igru.

Mogući sastavi:

Sevilla: Rico; Coke, Krychowiak, Kolodziejczak, Trémoulinas; Krohn-Dehli, Iborra; Reyes, Banega, Konoplyanka; Llorente.

Monchengladbach: Sommer; Korb, Brouwers, Jantschke, Wendt; Nordtveit, Stindl; Traoré, Hazard; Hahn, Raffael.

Sudac: Pavel Královec (CZE)

 


Komentari