ANALIZA: Real na PSG bez petorice ključnih igrača, MODRIĆ i KOVAČIĆ od prve minute?

Facebook

Sve utakmice na rasporedu su večeras u 20 i 45, a u izravnom prijenosu gledamo utakmicu PSG-a.

Pred nama je još jedna uzbudljiva nogometna večer Lige prvaka. Usredotočit ćemo se na ogled PSG-a i Real Madrida jer bi od prve minute, barem kako sada stvari stoje, trebali igrati Modrić i Kovačić. Malo smo proanalizirali te dvije momčadi i došli do zaključka kako Real Madrid, koji je gotovo uvijek favorit, ovoga puta možda baš i nije.

Kovačić gotovo sigurno u prvoj momčadi

Nakon sraza Arsenala i Bayerna, pred nama je drugi okršaj europskih velikana. Večeras se sastaju u skupini A PSG i Real Madrid, a prema svemu sudeći od prve minute trebali bi zaigrati Modrić i Kovačić. Benitez je unatoč najavama s početka sezone kako Kovačić nije u prvom planu i kako je doveden kao rezerva ipak uvidio kako od mladog reprezentativca Hrvatske ima itekakve koristi. U proteklih nekoliko utakmica u kojima je igrao, oduševio je mirnoćom, kvalitetnim dodavanjima i diktiranjem tempa, a to je baš ono što Španjolski strateg na klupi Galacticosa voli. Njemu uz bok večeras bi trebao zaigrati i Modrić koji je praktički motor svoje momčadi, iako je zbog ozlijede izbivao s terena neko vrijeme, ipak se priključio treninzima uoči utakmice s PSG-om. Za Real bi ključno bilo da igra Modrić jer im je momčad desetkovana ozljedama, a izostanak najvažnijeg u veznoj liniji uvelike bi olakšao posao Parižanima.

Benitez neće moći računati na Benzemu i Balea zbog problema s tetivama, a neće mu biti ni Jamesa Rodrigueza, Pepea i Carvajala, što bi značilo da svaka linija gubi po jednog vrlo važnog igrača. Benitez još nije potvrdio tko će zamijeniti Balea, no nagađa se kako bi veznu liniju sačinjavali Kroos, Casemiro, Modrić, Isco i Kovačić, dok bi u napadu vjerojatno trebao igrati Cristiano Ronaldo. Obranu bi činili Varane i Ramos u sredini, a Danilo i Marcelo na bokovima. Sastav još nije siguran, ali gledajući koga sve Benitez ima na raspolaganju ovo se čini nekako optimalnim sastavom.

Real ove sezone još ne zna za poraz, a remizirali su tek tri puta. Premda igra nije na očekivanoj razini, a gotovo pola prve momčadi je konstantno po bolnicama, Galacticosi se drže i više nego dobro i biti će jako teško PSG-u danas sačuvati mrežu kod kuće.

PSG u maloj prednosti

Pariška momčad posljednju utakmicu u prvenstvu izgubila od Bordeauxa još tamo sredinom ožujka prošle sezone, a sezonu su okrunili četverostrukom titulom osvojivši sve što se dalo osvojiti u Francuskoj. Ove sezone dobra igra se nastavlja, a momčad igra najuvjerljivije do sada. Trenutno su u seriji od pet pobjeda za redom, a na Park Prinčeva dolazi im ranjeni protivnik. Za razliku od Reala, Parižane ne muče toliko ozlijede, neće im jedino biti Davida Luiza koji ima povredu koljena, a upitan je još samo Verratti zbog lakše ozlijede.

Blanc ove sezone vodi momčad pod velikim pritiskom jer mu prijeti otkaz ukoliko ne dogura barem do polufinala jer vlasnik Nasser Ghanim Al-Khelaïfi počinje uviđati kako se velika ulaganja u momčad ne isplate ako PSG osvaja samo prvenstvo. Večeras bi trebali istrčati u udarnom sastavu s Trappom ili Siriguom na golu, zadnju liniju trebali bi im činiti Aurier, Marquinhos, Silva i Maxwell. Vezni red popunjavali bi Veratti, Matuidi i Motta, dok bi standardni trolist Di Maria, Ibrahimović i Cavani igrao naprijed. PSG je u ovoj utakmici, kada se uzme u obzir prednost domaćeg terena i izostanak tek jednog važnog igrača, ipak u maloj prednosti pred Galacticosima.

Ostale utakmice: Mandžukić još uvijek upitan

Skupinom D trenutno vlada Juventus koji je malo popravio stanje u prvenstvu pobjedom i remijem, ali i dalje je pri dnu ljestvice. Večeras dočekuju Monchengladbach koji je ušao u seriju od dvije pobjede u prvenstvu. Allegri je najavio mogućnost da Mandžukić zaigra, ali kazao je kako ga ne želi forsirati jer se tek oporavio od ozlijede, a na dispoziciji tako i tako ima Zazu, Moratu i Dybalu.

Drugi susret je onaj između druge i treće momčadi skupine, odnosno Seville i Man Cityja. Španjolci će imati težak posao jer dolaze na noge raspoloženim Englezima koji su ponovno počeli nizati pobijede u prvenstvu.

U skupini A sastaju se još osim PSG-a i Real Madrida, Malmo i Shakhtar, a obje momčadi krenule su u utrku kojom se natječu za treće mjesto koje donosi nokaut fazu Europske lige.

Skupina B je posebno dramatična jer sve momčadi imaju po jednu pobjedu i jedan poraz i u potpunosti su izjednačene mogućnosti svima. Sastaju se CSKA i Man Utd te Wolfsburg i PSV.

U skupini C Benfica je prva s maksimalnim učinkom iz prve dvije utakmice, a danas ih čeka težak ogled protiv Galatasaraya u gostima. Drugi ogled je između Atletica i Astane, što je odlična prilika Cholovim odabranicima da se vrate u utrku za prvo mjesto u skupini.

Sve utakmice na rasporedu su večeras u 20 i 45, a u izravnom prijenosu gledamo utakmicu PSG-a.

>>>Večer FENOMENALNIH poteza: Rakitić parao mrežu, Ideye iz mrvog kuta srušio DINAMO (VIDEO)

>>>MAMIĆ samome sebi PRIZVAO stative i sudačke greške, Dinamo ostaje bez PROLJEĆA

 


Komentari