ANALIZA: Dinamo bez Ademija mora NAPASTI! GRCI neće igrati na REMI

Facebook

Zoran Mamić kazao je kako neće igrati ofenzivno, dok je menadžer Olympiacosa, Silva, rekao kako će biti nezadovoljan neriješenim rezultatom.

Liga prvaka kao da je jučer počela, a već je treće kolo pred nama. Situacija u nama najzanimljivijoj skupini, onoj s Dinamom, daleko je od idealne. Bayern je praktično osigurao prolaz dalje, iako su prošla tek dva kola, pokazali su dosadašnjom igrom kako im konkurenata za prvo mjesto u skupini F, nema. Arsenal će morati dodati gasa u narednim utakmicama jer su prve dvije poraženi od Dinama u gostima i Olympiacosa kod kuće, a večeras će sreću tražiti baš protiv moćnog Bayerna. Lewandowski je u atomskoj formi i najavljuje još bolje igre, dok se u stožeru Topnika situacija ipak malo popravila. Od pobjede Grka u sred Londona, Arsenal je uspio pobijediti Manchester United i Watford i to sa solidnim učinkom (3:0 i 0:3). U svakom slučaju vidjet ćemo večeras hoće li se Wengerovi odabranici raspasti pred Guardiolinim strojem.

Grci igrju na pobjedu

Prava bitka vodit će se na Maksimiru večeras u 20 i 45. Dvije podjednako jake momčadi, dobro, možda su Grci malo jači, suočit će se pred polupraznim tribinama i loviti to famozno drugo i treće mjesto. Dinamu u principu igra bilo kakva podjela bodova jer je imperativ prezimiti u Europi, ali ne nužno u Ligi prvaka, dok je Olympiacos nanjušio krv i grabit će svim silama ka tom drugom mjestu. Grci su trenutno neporaženi u svom prvenstvu i imaju fantastičan omjer od 22 postignuta pogotka i samo tri primljena, za poraz u prvenstvu ne znaju gotovo godinu dana. Prošle sezone u Ligi prvaka skalpirali su Juventus i Atletico, prezimili su u Europi kao treći u skupini, ali su ispali od finalista Europske lige, Dnjipra. Ove sezone nisu dobro krenuli u Ligi prvaka gdje su, na inače neosvojivom stadionu Karaiskakis, izgubili od Bayerna 3:0, ali već u sljedećem kolu pokazali zube i tukli Arsenal s 2:3 u gosima. Time su dokazali nekoliko tvrdnji. Dokazali su apsolutnu premoć Bayerna u skupini, Arsenalovu sezonu za zaborav i dokazali kako ih se treba itekako plašiti.

Uoči večerašnje utakmice menadžer Olympiacosa, Marco Silva, kazao je kako ne misli da su oni favoriti i kako su šanse podjednake. Najavio je kako vjerojatno neće primijeniti istu taktiku kao kod utakmica s Bayernom i Arsenalom, što bi se moglo protumačiti kao najava još ofenzivnije igre. Naglasio je posebno kako neće biti zadovoljan remijem jer ih čekaju još teške utakmice s Bayernom i Arsenalom.

Mogući sastav Olympiacosa:

Roberto; Elabdellaoui, Botía, Siovas, Salino; Milivojević, Kasami; Pardo, Fortounis, Sebá; Ideye.

Modri moraju napasti

Modri pak proživljavaju malu krizu od prošlog kola u kojemu su pretrpjeli težak poraz od Bayerna. Nakon pobjede nad Arsenalom vjerovalo se kako Dinamo ima velike šanse dočekati to dugoočekivano proljeće, ali entuzijazam je nakon te utakmice i one s Bayernom malo splasnuo pa se retorika promijenila uoči Olympiacosa. Momčad za koju se ranije tvrdilo kako je najlakši Dinamov protivnik, na kraju će ispasti najteži. Nije pomoglo ni očajno izdanje u Zaprešiću s Interom kada su jedva izvukli bod, a niti pobjeda protiv Zagreba od 4:1 nije djelovala baš najbolje ma koliko rezultat govorio suprotno. Na sve to treba dodati i Ademijevu suspenziju zbog dopinga, a to će možda biti i presudno u večerašnjoj utakmici i narednim utakmicama Modrih.

Bez Ademija, koji je motor momčadi i razarač protivničke igre, Dinamo će jako teško odolijevati izuzetno ofenzivnoj veznoj liniji Grka. Od novopečenog reprezentativca Pivarića možemo očekivati dobru partiju na lijevom boku, dok se ne može isto očekivati od Benkovića koji do sada nije pokazao previše, a Taravel jednostavno neće moći sam krpati rupe za suigračem. Do sada veliku pomoć obrani pružao je Ademi, koji je jedini igrač ovakvoga tipa u Dinamu, uz Goncala koji je totalno van igračke forme. Možda može pomoći Antolić, ali on se ipak bolje snalazi u igri prema naprijed. Što se tiče ofenzivne igre Dinamo tu djeluje puno bolje nego u obrani, napadači su efikasni, krilni igrači možda su najjača uzdanica momčadi, polušpice su u dobroj formi. Kako bi onda valjalo igrati?

Zoran Mamić je uoči utakmice najavio kako neće igrati na glavu i ofenzivno kao u prvenstvu, iako ni u prvenstvu ne djeluje baš kao da igraju napadački i na glavu. Tvrdi kako je dobro analizirao igru Grka i da će primijeniti sličnu taktiku kao protiv Arsenala, ali takvu igru probao je i protiv Bayerna pa nije uspjelo. Svjestan je Mamić da je Olympiacos težak protivnik i da će jako teško do bodova pa je zato kazao kako se nada da će sreća biti na strani Modrih i da će protivnici pogoditi koju stativu i dobiti koji crveni karton. Možda je Mamić trebao razmisliti, kada je već tako dobro analizirao protivnika, koje pozicije su najranjivije i probati po njima napasti jer bi možda u ovome slučaju pametnije bilo poslužiti se onom starom- Napad je najbolja obrana. Dinamo će jako teško do bodova bude li zatvarao i igrao na remi.

Mogući sastav Dinama:

Eduardo; Pinto, Benković, Taravel, Pivarić; Soudani, Gonçalo Santos, Machado, Antolić, Fernandes; Pjaca.

Ostali susreti

U skupini E sastaju se BATE i Barcelona te Leverkusen i Roma, u skupini G Porto igra kod kuće protiv Tel Aviva, a Chelsea će bodove tražiti u Kijevu. U skupini H Zenit će kod kuće igrati s Lyonom, a Gent će pokušati iznenaditi Valenicu na Mestalli.

>>>Mamićev recept za GRKE: ‘Malo SREĆE, malo STATIVA, malo SUDAČKA POGREŠKA’

>>>DINAMO opet otvara vrata trgovine INTERU, nevjerojatno je TKO JE NOVA META


Komentari