ANALIZA: Arsenal bez kapetana…Dinamo IMA ŠANSE?

Facebook

Nadamo se kako neće biti horor prizora kao jučer, samo puno sjajnih zgoditaka. Pratite Modre na HRT-u 2 u 20 i 45.

Leverkusen – BATE (20:45)

Facebook
Facebook

Apotekari nisu najbolje startali u Bundesligi, trenutno su na 13. mjestu sa šest bodova. U ovu utakmicu ulaze s dva poraza za redom od Bayerna u gositma i Darmstadta kod kuće. Danas će nastupati sigurno nastupati bez Topraka i Aranguiza zbog ozljeda, a vjerojatno neće biti ni Jedvaja i Hilberta. No, najvažnije im je da će od prve minute igrati njihov najopasniji igrač Calhanoglu. Menadžer Schmid izjavio je kako je svjestan da su na papiru favoriti, ali nikako neće podcijeniti protivnika.

BATE je trenutno prvi u Bjeloruskom prvenstvu s tek jednim porazom u 19 utakmica. No, Liga prvaka im je prošle godine donijela 5 poraza i to s vrlo visokim rezultatima (6:0, 7:0, 5:0, 3:0), ali mogu se pohvaliti pobjedom protiv Bilbaa. Trenutno drže negativan rekord s 24 primljena pogotka u LP. Večeras na raspolaganju imaju udarni sastav, a njihov menadžer kaže kako bi šanse možda imali da Leverkusen nije izgubio prošlu utakmicu jer će sada samo biti dodatno nabrijani.

Mogući sastavi:

Leverkusen: Leno; Hilbert/Donati, Tah, Papadopoulos, Wendell; Çalhanoğlu, L Bender; Bellarabi, Mehmedi; Kiessling, Hernández.

BATE:  Chernik; Zhavnerchik, Polyakov, Milunović, Mladenović; Aleksievich, A Volodko; Stasevich, Hleb, Gordeychuk; Signevich.

Sudac: Danny Makkelie (NED)

Roma – Barcelona (20:45)

Facebook
Facebook

Roma je dobro startala u prvenstvu, remizirali su ovogodišnjim iznenađenjem Serie A, Chievom, potom tukli Juventus 2:1, a u posljednjem kolu u gostima Frosinone s 2:0. Nažalost večeras zbog ozljede neće igrati ponajbolji igrač Vučice, Miralem Pjanić, što bi mogao biti veliki minus za Rimsku momčad. Rudi Garcija očekuje od svoje timski rad i u obrani i u napadu te pametno korištenje svake akcije.

Aktualni prvak Europe u sezonu je ušao besprijekorno s tri pobjede u tri utakmice, ali gostovanja u Rimu uvijek su paklena. Barcelona nema problema s ozljeđenima, standardno je izvan igre Vermaelen, a neće biti samo Alvesa od važnijih igrača. Prednost je što Enrique poznaje Romu koju je vodio jednu sezonu, pa će znati pripremiti svoje igrače na grotlo koje ih očekuje. Izjavio je kako se vraća u Rim puno iskusniji i kako želi osigurati pobjedu u prvoj utakmici.

Mogući sastavi:

Roma: Szczęsny; Florenzi, Rüdiger, Manolas, Digne; Nainggolan, De Rossi, Keita; Salah, Džeko, Falqué.

Barcelona: Ter Stegen; Roberto, Piqué, Mascherano, Alba; Iniesta, Busquets, Rakitić; Neymar, Messi, Suárez.

Sudac: Björn Kuipers (NED)

Dinamo – Arsenal (20:45)

Facebook
Facebook

Modri su standardno prvi u HNL-u, a ne pamti se kada su posljednji puta izgubili prvenstvenu utakmicu. No, u Europskim natjecanjima nikako ne uspijevaju do dobrih rezultata, jedno vrijeme su čak držali negativan rekord Lige prvaka s 22 primljena pogotka, ali pretekao ih je BATE. Večeras u sastavu neće biti Schildenfelda koji se ponovno ozlijedio, kao ni novog pojačanja Šovšića. Mamić je izjavio kako će čak probati napasti Arsenal, a dobio je savjet i od Bilića. (izjava u cijelosti).

Topnici su doživjeli šok na početku prvenstva, a za to je zaslužan Slaven Bilić koji ih je kod kuće tukao 2:0. Nakon toga zabilježili su tri pobjede i jedan remi. U utakmicu ulaze s dvije pobjede u nizu protiv Stokea i Newcastlea. Arsenalu već uobičajeno nedostaju ključni igrači ,u večerašnjoj utakmici neće igrati kapetan Mertesacker zbog prometne nesrećetakođer neće biti Wilsherea, Welbecka i Rosickog. Wenger je uoči utakmice izjavio kako je Dinamo jaka momčad s mladim i tehnički vrlo potkovanim igračima i kako su mu zadali dosta muka u prošlom ogledu 2006.

Mogući sastavi:

Dinamo:  Eduardo; Pinto, Sigali, Taravel, Pivarić; Machado, Ademi; Soudani, Rog, Pjaca; Henríquez.

Arsenal: Čech; Debuchy, Gabriel, Koscielny, Gibbs; Coquelin, Arteta; Oxlade-Chamberlain, Özil, Alexis Sánchez; Giroud.

Sudac: Ovidiu Haţegan (ROU)

Olympiacos – Bayern (20:45)

Facebook
Facebook

Grci su trenutno prvi u Super ligi s maksimalnim brojem bodova. U tri utakmice upisali su tri pobjede i ostvarili gol razliku od 8:1. Valja napomenuti kako je Olympiacos u posljednjih šest domaćih utakmica u Ligi prvaka upisao isto toliko pobjeda. Kako u momčadi nema ozljeđenih niti suspenidranih, večeras će na raspolaganju imati udarni sastav. Marco Silva najavio će kako će napraviti sve da bi ostvarili rezultat te da ga ne zanimaju prednosti i nedostatci protivnika.

Bavarci su trenutno drugi, Dortmund je prvi s istim brojem bodova, ali boljom gol razlikom. Imaju maksimalan broj bodova iz četiri prvenstvene utakmice, a igra im se popravila u odnosu na završnicu prošle sezone. Bayernu, za razliku od Grka, nedostaje nekoliko ključnih igrača. Zbog ozljede bedra neće igrati Robben, Badstuber, Benatia, a Ribery se još oporavlja od ozljede gležnja. Guardiola iznimno cijeni obranu Grka i kaže da je svjestan kako rijetko gube utakmice kod kuće, ali isto tako želi pozitivan start u LP i kaže da će dati sve od sebe.

Mogući sastavi:

Olympiacos: Roberto; Elabdelaoui, Da Costa, Siovas, Masuaku; Cambiasso, Kasami/Maniatis, Domínguez; Fortounis/Hernâni, Pardo; Ideye.

Bayern: Neuer; Rafinha, Boateng, Alaba; Alonso; Lahm, Vidal, Thiago Alcántara, Douglas Costa; Lewandowski, Müller.

Sudac: Carlos Velasco Carballo (ESP)

Dinamo Kijev – Porto (20:45)

Facebook
Facebook

Kijevljani su vodeći u prvenstvu, a u posljednih sedam utakmica upisali su šest pobjeda i jedan remi. Svi važniji igrači su im zdravi i igrat će večeras protiv Porta. Rebrov kaže kako se osjeti napetost uoči utakmice, ali da se oni ne boje nikoga. Kaže Porto je opasan protivnik i ističe kako će morati bit jako oprezni.

Porto je također dobro startao u sezoni, trenutno su prvi s deset bodova iz četiri utakmice koliko je do sada odigrano. Također bez ozljeđenih ključnih igrača, Lopeteguiju na raspolaganju stoji standardna momčad. Menadžer Porta rekao je kako dovoljno znaju o Kijevljanima i da je njegova ekipa dovoljno motivirana za pobjedu.

Mogući sastavi:

Dinamo Kijev: Shovkovskiy; Danilo Silva, Dragović, Khacheridi, Antunes; Rybalka, Veloso, Garmash, González, Yarmolenko; Moraes.

Porto: Casillas; Maxi Pereira, Maicon, Martins Indi, Layun; Danilo, Herrera, Imbulla; Tello, Aboubakar, Brahimi.

Sudac: Felix Brych (GER)

Chelsea – Maccabi Tel Aviv (20:45)

Facebook
Facebook

Mourinho postaje sve nervozniji, Chelsea je startao jako loše u prvenstvu u pet utakmica upisali su tek jednu pobjedu, jedan remi i tri poraza. U ovu utakmicu ulaze s dva poraza u nizu protiv Crystal Palacea i Evertona. Zbog ozljeda nemaju ni prvog vratara Courtoisa, kao ni Falcaa, vjerojatno neće biti ni Ramiresa i Oscara koji je nespreman. Portugalcu se možda trese stolica pa je kako kaže dobro proučio svaki segment igre Izraelaca i kako nije navikao na ovoliko poraza za redom.

Maccabi je u kvalifikacijama izbacio jaki Basel, a u prvenstvu još ne zna za poraz. Ozljeđenih nemaju pa će igrati standardnih jedanaest. Slaviša Jokanović, nekadašnji igrač Chelsea, a danas menadžer Izraelske momčadi, rekao je kako se raduje povratku na Stamford i kako neće stavljati pritisak na svoju momčad već samo uživati što je Maccabi ponovno u Ligi prvaka nakon 11 godina.

Mogući sastavi:

Chelsea: Begović; Azpilicueta, Terry, Cahill, Baba; Matić, Fàbregas; Willian, Pedro Rodríguez, Hazard; Rémy.

Maccabi: Rajković; Shpungin, Ben Haim I, Tibi, Ben Harush; Igiebor, Alberman, Mitrović, Miha, Ben Haim II; Zahavi.

Sudac: Felix Zwayer (GER)

Valencia – Zenit (20:45)

Facebook
Facebook

Nakon što su u izbacili Monaco u kvalifikacijama i plasirali se u grupnu fazu natjecanja, Šišmiši su upisali jednu pobjedu i jedan remi, a trenutno su na 8. mjestu Primere. Večeras neće biti Alvesa zbog ozljede, ostatak ekipe je raspoloživ. Menadžer Nuno se nada odličnoj atmosferi na rasprodanoj Mestalli, svjestan je da je skupina teška, ali nada se kako će proći dalje.

Zenit proživljava oscilacije prvenstvenim utakmicama. Startali su dobro s četiri pobjede nakon čega su uslijedili dva poraza, remi i pobjeda. Sreće barem imaju što nema ozljeđenih za danas. Villas-Boas kaže kako su spremni, ali kako ih čeka teška utakmica. Najviše pak strahuje od Valencijih ubojiti protunapada.

Mogući sastavi:

Valencia: Jaume; Barragán, Abdennour, Mustafi, Gayá; Enzo Pérez, Parejo, Fuego, Feghouli; Alcácer, Rodrigo.

Zenit: Lodygin; Smolnikov, Garay, Lombaerts, Criscito; Witsel, Javi García, Shatov, Danny; Hulk, Dzyuba.

Sudac: Craig Thomson (SCO)

Gent – Lyon (20:45)

Facebook
Facebook

Belgijska momčad u posljednjih sedam utakmica remizirala je pet puta i dva puta pobijedila, a u ovu utakmicu ulaze s tri izjednačena rezultata za redom. U prvenstvu su trenutno na šestom mjestu. Za utakmicu s Lyonom nedostajat će im Johansson i Vitas. Menadžer Genta, Vanhaezebrouck, probat će iskoristiti domaći teren, ali svjestan je jačine Francuske momčadi.

Lyon je startao ispodprosječno, trenutno su šesti na ljestvici, a do sada su nanizali dvije pobjede, dva remija i jedan poraz. Lyonu će u večerašnjoj utakmici nedostajati dosta igrača, od važnijih neće biti Greniera, Rosea, Ghezzala i Konea. Menadžer Lyona, Fournier, kaže kako su svi nestrpljivi i jedva čekaju zaigrati.

Mogući sastavi:

Gent: Sels; Nielsen, Mitrović, Asare; Foket, Kums, Dejaegere, Neto, Simon; Milicevic, Depoitre.

Lyon: Lopes; Bedimo, Umtiti, Yanga-Mbiwa, Jallet; Gonalons, Ferri, Tolisso, Valbuena; Lacazette, Beauvue.

Sudac: William Collum (SCO)


Komentari