ALBANSKI ZID PAO NA SAMOM KRAJU: Griezmann i Payet spasili Francusku velike sramote (VIDEO)

FACEBOOK

Francuska je teškom mukom svladala Albaniju golovima u samom finišu utakmice.

Francuzi su u 2. kolu natjecanja po skupinama u Marseilleu na Velodromeu ugostili Albaniju. Izbornik Francuske, Didier Dechamps na sveopće iznenađenje odlučio je svoje najjače adute, Pogbu i Griezmanna ostaviti na klupi, a to je kako se i pokazalo bila vrlo loša zamisao.

Tricolori su bolje otvorili i već nakon prvih nekoliko minuta imali prijetnju. Ubacio je Payet, a glavom tukao Giroud. Očekivalo se tada da će Francuska krenuti, što se kaže, gung-ho, prema vratima Albanaca, ali djelovali su nekako sramežljivo. Payet nije bio razigran, a Coman i Matrial igrali su neku svoju utakmicu i nisu djelovali previše opasno. Albanija se dobro branila, ali nije previše prijetila, no, nije ni Francuska pa je tako Berisha bio uglavnom bez posla na svojim vratima. No, koncem prvog dijela Albanci su skoro došli do vodstva, nastala je gućva pred Llorisom, Memushaj iz kornera gađa Lenjanija, a njegov šut blokira Rami, a kasnije je isti izvođač imao dobru šansu iz slobodnjaka.

https://www.youtube.com/watch?v=HCzPEvVyykA

Nastavak je opet bolje otvorila Francuska i to već u prvoj minuti, prijetio je glavom Coman, ali nije pogodio okvir gola. S druge strane još bolja prilika, Albanci u 52. minuti gađaju vratnicu. Sagna je nakon ubačaja Hysaja skoro pogodio svoj gol. Na poluvremenu je ušao Pogba umjesto Martiala, a u 68. minuti ulazi ključan čovjek, Griezmann. Pogba je podigao ritam, a Griezmann je unosio sve veći nemir. Francuzi su nastavljali s prijetnjama, ali bezuspješno. Prijetili su Giroud dva puta, pa onda i Sagna volejem.

Kada su svi mislili da je već sve gotovo,  Albanci su počeli kardinalno griješiti i njihov obrambeni bedem počeo je padati. U 90. minuti Griezmann glavom ubacuje Ramijev centaršut, a u 95. na 2:0 podiže velemajstor Payet. Nema dvojbe, Francuzi ovakvom igrom neće moći do finala, ali dok je Payeta i nekolicine zvijezda još ima nade za njih.


Komentari