Afrički trkač iz redova Dinama: Zagreb ga ugodno iznenadio, ali jedna stvar mu jako smeta

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Malijski povremeni reprezentativac u redovima Dinama otkrio je što misli o Zagrebu, Dinamu i hrvatskoj ligi. 

Tongo Doumbia doveden je na ljeto kao veliko pojačanje Dinama, no mišljenja oko njega su podijeljena. Iako je standardan u prvih 11, ima mnogo onih koji su od Malijca očekivali puno više, dok drugi pak smatraju kako je Doumbia odigrao vrlo dobru polusezonu na mjestu zadnjeg veznog.

No, zanimljivo je kako on sam gleda na Zagreb, klub i hrvatsku ligu.

“Klub je jako dobro organiziran, odlično sve funkcionira i to me impresioniralo. A ono što ipak nisam očekivao jest – Zagreb. Grad me uistinu iznenadio, jako je ugodan, upoznao sam jedan drugačiji način života, koji mi odgovara, za sve imam samo riječi pohvale. Zadovoljan sam”, kazao je Doumbia za SN.

Ipak, ima nešto što ga je neugodno iznenadilo i što nije novost za sve ljubitelje nogometa u Hrvatskoj.

“Moram priznati da nisam navikao igrati na takvim terenima s kakvima sam se susreo u HNL-u. Također, imao sam tu sreću i da sam u karijeri uvijek igrao pred punim tribinama. Jasno da je bolje kad imaš podršku s tribina, lakše je igrati pred punim i lijepim stadionom, bolji je osjećaj. Međutim, ja sam profesionalac, moj je posao igrati nogomet u različitim uvjetima i moram se adaptirati na svaku situaciju. Pa tako i na prazne stadione i loše terene”, iskreno je kritizirao Malijac našu infrastrukturu.

S obzirom da je igrao u nekoliko francuskih klubova, Malijac je otkrio i što misli na kojem mjestu ljestvice Ligue 1 bi bio Dinamo.

“Vjerujem kako je Dinamo u kvalitativnom rangu momčadi koje se u Francuskoj bore za sredinu ljestvice. Tu bismo negdje bili, zlatna sredina”.


Komentari