ADEMIJU NAJGORA KAZNA: UEFA je bila nemilosrdna

Youtube

UEFA je donijela odluku, a ona je u najblaže rečeno “pogubna” za karijeru Dinamova veznjaka.

Arijan Ademi dobio je najgoru moguću kaznu, UEFA mu je odredila čak četiri godine suspenzije. Ademi je imao saslušanje jučer u Nyonu, ali ono nije urodilo plodom. U nekoliko navrata odgađala se odluka, ali na koncu makedonskom veznjaku izrečena je neočekivano visoka kazna. Nema dvojbe kako njegova karijera u Dinamu okončana, a četiri godine bez profesionalnog igranja nogometa, za nogometaša u najboljim godinama (24) je gotovo pa kraj karijere.

Nakon drastične odluke oglasio se Ademi kojemu je sve ovo jako teško palo. “Teško mi je uopće riječima opisati kako se sada osjećam. Nisam kriv, znam da nisam ništa krivo napravio, a dobio sam ovakvu drastičnu kaznu. Užasno se osjećam. Želio bih se zahvaliti svima koji me zovu ovih dana i šalju poruke, ali stvarno mi je teško pričati pa ih molim za razumijevanje”, rekao je Arijan.

Očitovao se i klub koji je neugodno iznenađen ovom odlukom. “Kao klub smo šokirani i izuzetno neugodno iznenađeni ovakvim raspletom događaja te ćemo napraviti sve kako bismo u ovim teškim vremenima bili uz našeg Arijana. Onako čvrsto i odlučno kao što se on uvijek borio u dresu Dinama i kako smo sigurni da još puno puta i bude”, stoji u službenom priopćenju kluba.

Brat na slobodi i trener Modrih, Zoran Mamić bio je u najblaže rečeno, ogorčen ovom odlukom. “Ovo je iživljavanje na manjim sredinama i to nema nikakvog smisla. Ovako kazniti dečka nakon što su on i stručnjaci dokazali da se radilo o zagađenom suplementu i prihvatili su da on nije znao da uzima nešto što se ne smije. Mora se paziti, stroga su pravila i sve je to jasno, ali zbog toga ga kazniti sa četiri godine je idiotarija i ne znam što reći. Kakva bi bila kazna da je bio klub kao Arsenal, Manchester, Bayern ili takav netko? Ovo je ponižavanje svih nas”, kazao je Mamić, prenosi goal.com.

Najavio je Mamić i žalbu. “Žalit ćemo se na CAS ili gdje već možemo, ali trenutno smo svi šokirani. Mi ćemo se boriti za njega do zadnje kapi. Radi se o fantastičnom dečku, našem dokapetanu i želimo zaštiti njega, klub pa čak i naš nogomet jer ovo je velika ljaga za sve nas”, zaključio je trener Modrih.

Podsjetimo, Arijanov nalaz nakon utakmice 1. kola Lige prvaka protiv Arsenala je bio pozitivan na nedozvoljena sredstva, a isto je bilo i s B uzorkom.

Komentari