ADEMI PAO NA OPASAN ANABOLIK, Dinamo ga se ne želi odreći (FOTO)

Youtube

UEFA je vjerojatno zbog toga bila toliko nemilosrdna pa mu je zato uslijedila drakonska kazna od četiri godine zabrane.

Slučaj Ademi dobija novi obrat, do sada se nagađalo čime je to Ademi bio dopnigiran da je kazna tako rigorozna, sada je konačno poznato o čemu se radi. Igrač Dinama i makedonske reprezentacije pao je na doping testu i to na vrlo težak anabolik, stanozolol, koji je u samom vrhu nedozovoljenih supstancija, doznaje 24sata. UEFA je vjerojatno zbog toga bila toliko nemilosrdna pa mu je zato uslijedila drakonska kazna od četiri godine zabrane.

Ademi nije prvi sportaš koji je pao na stanozolol, prije njega istu supstanciju koristio je i Ben Johnson kojemu je na koncu zbog toga i oduzeta medalja. Nedavno je 11 bugarskih dizača utega suspendirano zbog korištenja stanozlola, a koristio ga je i legendarni bejzbolaš Barry Bonds. No, nitko od njih nije kažnjen tako drastično kao Ademi. Johnson je primjerice dobio kaznu od svega dvije godine.

Stanozolol je anabolički steroid koji se inače koristi kontinuirano i njegova svrha je postizanje definicije. On ne uzrokuje dobitak tjelesne mase i stvara napuhani izgled kao što to čini testosteron, ali zato uzrokuje dobar i pouzdan rast mišića. Može biti štetan za jetru, povisiti kolesterol, uzrokovati hipertropiju i bolove u zglobovima.

stanozolol

Iz Dinama poručuju kako klub stoji 100 % iza Ademija i da će na bilo koji način ostati u klubu te da ga se neće odreći. No, vrijeme će pokazati stoji li Dinamo iza svojih riječi jer Ademija ugovor veže čak do 2020. godine, a plaćati igrača koji ne doprinosti klubu je besmisleno.

Treba sagledati i s realne strane kako je Ademijeva karijera možda gotova i da bi mu možda bilo pametnije karijeru graditi negdje drugdje. Ademiju se suspenzija odnosi na sve nogometne aktivnosti, što znači da ne smije igrati u klubovima koji dio bilo kakve nogometne organizacije, čak ni onim amaterskim. Ne smije niti trenirati s klubom već to mora činiti samostalno.

Teško će Arijan održati dobru fizičku i igračku formu “pikajući” loptu na školskom igralištu, a kada mu prođe suspenzija bit će već u odmaklim godinama za veznjaka i malo je vjerojatno da će igrati u jačoj ligi od 2. HNL, eventualno 1. HNL, a možda čak niti to ne upali.

>>> ADEMIJU NAJGORA KAZNA U POVIJESTI: Evo kako su prolazili drugi prije njega


Komentari