A mi mislimo da oni rade neki ozbiljan posao…

Facebook

Otkako je, popularno zvani, „vladar hrvatskog nogometa“, napustio javnu sferu, na površinu iskaču toliko stupidni slučajevi od kojih se svaki navijač, čak i u mračnom kutku svoje sobe, osjeća posramljeno.

U posljednje vrijeme sa svih strana iskaču samo problemi, apsurdi, afere i „slučajne pogreške“, a niti jedna nema veze sa čovjekom s kojim se obično vežu ti pojmovi, Zdravkom Mamićem. Otkako je, popularno zvani, „vladar hrvatskog nogometa“, napustio javnu sferu, na površinu iskaču toliko stupidni slučajevi od kojih se svaki navijač, čak i u mračnom kutku svoje sobe, osjeća posramljeno.

Nekoliko nemilih događaja koji su se zbili unazad par dana i tjedana čovjeka natjera da malo promisli i zapita se – što se to događa s hrvatskim nogometom?

U posljednje vrijeme sa svih strana iskaču samo problemi, apsurdi, afere i „slučajne pogreške“, a niti jedna nema veze sa čovjekom s kojim se obično vežu ti pojmovi, Zdravkom Mamićem. Otkako je, popularno zvani, „vladar hrvatskog nogometa“, napustio javnu sferu, na površinu iskaču toliko stupidni slučajevi od kojih se svaki navijač, čak i u mračnom kutku svoje sobe, osjeća posramljeno.

Možemo započeti, evo već s Čačićevim eksperimentiranjem protiv Izraelaca i Mađara. Iz aviona se vidjelo kako će formacija 3-5-2 raditi kao urica, ali ne kao švicarska već kao ona kopija kupljena u kineskom dućanu za 20-ak kuna. Nadalje, Čačić je zgranuo svojom, nazovimo ju, mikroselekcijom od 19 igrača, a taj se broj na koncu smanjio na svega 16 ili bolje rečeno 13 jer su trojica od tih 16 ili 19, kako god, bili vratari.

“Frktao” je Čačić kada ga se pitalo zašto nema Pašalića i Kramarića u reprezentaciji, ali on je suvereno tvrdio kako je njemu dovoljno to što sada ima na raspolaganju, a igrače nitko nije pitao je li im naporno u jeku klupske sezone istrčati 180 minuta u dva dana. Eksperimenti s mikroselekcijom i „uvježbavanjem“ 3-5-2 i 4-4-2 i 4-1-4-1, bili su toliko plodonosni da se rezolutno zaključilo kako se tim formacijama i selekcijom s tri vratara i tri igrača na klupi za pričuve, vjerojatno više neće izlaziti na teren. Stoga, ovaj Čačićev eksperiment može se itekako nazvati apsurdom, osim ako čovjek nije imao namjeru zavarati sve protivnike na Euru lošom igrom u pripremama, a zapravo u rukavu, za Euro, sprema nešto spektakularnije.


„Slučaj Fiolić“

No, kada bi Čačićev eksperiment bio jedini apsurd bilo bi nam puni lakše, ali nažalost njegov neuspjeh je „mala beba“ naspram onog što se dogodilo na utakmici U-21 reprezentacije u Zaprešiću. Naime, za Hrvatsku U-21 reprezentaciju u utakmici kvalifikacija za U-21 Euro, protiv Estonaca nastupio je igrač, Ivan Fiolić, koji nije bio u zapisniku. On je u igru ušao umjesto Antonija Milića u 46. minuti, a čak je i televizijski komentator prijenosa odmah uočio kako Fiolić ne bi trebao biti na terenu jer nije u zapisniku, no, isto nije primijetio četvrti sudac, a što je najgore to nije primijetio nitko s naše klupe.

Cijelu situaciju na licu mjesta zabilježili su i snimili delegati, a hrvatska klupa mogla se samo držati za glavu i zazivati pomoć božju. Nakon incidenta nitko od odgovornih nije se oglasio, a iz HNS-a su potvrdili kako se radilo o tehničkoj pogrešci i kako su već u kontaktu s UEFA-om.

Disciplinska komisija u Nyonu danas će odlučiti o kazni za U-21 reprezentaciju, a vrlo je vjerojatno da će naše kazniti s oduzimanjem 3 boda.

„Slučaj Fintić“

Kad već spomenusmo Dinamove juniore i njihov slučaj s požutjelim Fintićem, samo kratko valja spomenuti kako je malo tko očekivao da će se takav apsurd ponoviti više ikada, a kamoli svega par tjedana nakon pogreške kojoj se smijala Europa. Kraval koji je Dinamo zakuhao svojim juniorima zbog lošeg baratanja osnovama matematike, to jest, prebrojavanja žutih kartona iz ni manje ni više nego tri utakmice, trebao je služiti kao školski primjer nečega što se zna tu i tamo dogoditi u nogometu, ali trebao je služiti i kao primjer da se tako nešto više nikada ne smije dogoditi, barem ne na hrvatskom tlu. No, kako vidimo raskalašenost je ipak uzela maha i netko se opet posvađao s matematikom ili bi pak morao ozbiljno razmisliti o posjeti okulistu.


Komentari