5 stvari koje morate znati uoči derbija Hajduka i Dinama

foto: wikimedia.commons

Danas od 19 sati Hajduk i Dinamo na Poljudu igraju derbi utakmicu 13. kola prve HNL. 

Najveći hrvatski derbi već nekoliko godina taj epitet drži samo po starim zaslugama, jer po kvaliteti ispred Hajduka su i Dinamo i Rijeka. No, povijest i emocije koje ovaj dvoboj izaziva bacaju sve ostalo u drugi plan. Da ne dužimo, za vas smo uoči derbija izvadili neke od najzanimljivijih statističkih podataka o susretima ovih dvaju klubova.

  1. Dinamo i Hajduk u HNL-u su međusobno odigrali 80 utakmica, a Modri su uspješniji jer su pobijedili u 37 utakmica. Hajduk je slavio u njih 23, dok je 20 susreta završilo bez pobjednika.
  2. U Splitu je omjer drugačiji, u 39 odigranih utakmica Hajduk je slavio u njih 18, uz 12 remija, dok je Dinamo slavio u 9 dvoboja.
  3. U 80 odigranih međusobnih utakmica Dinamo je tresao mrežu 113 puta, a Hajduk 82, ali je na Poljudu Hajduk očekivano zabio više od Modrih, 54 naspram 41 Dinamov gol.
  4. U posljednjih 10 utakmica igranih na Poljudu Dinamo je slavio u njih pet, a Hajduk u samo dvije. Gol-razlika u tih 10 utakmica je 14:8 u korist Dinama.
  5. Dinamo je u nizu od dvije pobjede na Poljudu, u zadnjoj utakmici je pobijedio 1-0 golom Soudanija u sudačkoj nadoknadi, a utakmicu ranije je slavio s čak 4-0.


Komentari