‘Nisam zadovoljan učinkom svojih igračica’, izjavio je izbornik Nenad Šoštarić

Facebook: Hrvatski rukometni savez
Nakon dva poraza na Europskom prvenstvu u Francuskoj, izbornik Nenad Šoštarić izjavio je da nije zadovoljan učinkom svojih igračica. No, govori i da perspektiva hrvatskih rukometašica nije uopće upitna i vjeruje u povratak nekih iskusnih imena za plasman Hrvatske na SP u Japanu.
“Moj primarni cilj je uvođenje što više mladih i perspektivnih imena u nacionalni sastav. Sigurno je kako im nedostaje utakmica te je u ovome trećem dvoboju na EP, važno dati priliku svima. Znam da je teško iznenaditi prvog u skupini, ali ćemo pokušati. Maksimalno ćemo ući u ovaj dvoboj, igrat ćemo u skladu sa svojim mogućnostima i vjerujem kako ćemo uspjeti jer je ekipa odlična, ali su i pokazale kako je grupa ispred pojedinca. Samo ekipnim angažmanom možemo i ubuduće dolaziti do nastupa na velikim natjecanjima”, najavio je izbornik Nenad Šoštarić.
Hrvatski stručnjak je s velikim optimizmom najavio i povratak nekih iskusnih imena u nadolazeće kvalifikacije za SP jer smatra kako je iskustvo nužno za buduće generacije koje bi trebale osigurati konstantu ženskom rukometu.
“Nakon ovog EP-a, rukometna obitelj, a to je naš Savez, mora razmisliti o aktiviranju naših najboljih imena. S mladim curama je teško ostvariti plasman na veliko natjecanje. Zbog toga ćemo u kvalifikacijama za SP zvati najbolje jer su plasman i nastup na takvoj smotri preduvjet razvoja i prosperiteta ženskog rukometa. Sada sam potpuno siguran da s nekoliko iskusnijih igračica možemo igrati sa svima. Dapače, biti među onima koji se bore za visoke plasmane”, komentirao je entuzijastično izbornik Hrvatske Nenad Šoštarić uoči susreta s Nizozemskom.

Komentari