NIKO KRANJČAR OTKRIO TKO JE ZA NJEGA NAJBOLJI U DINAMU! Ovaj odgovorio na najbolji mogući način

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Dinamo je jučer u iznimno važnoj utakmici slavio protiv Rapida s 3:1. Austrijanci su rano poveli, ali se hrvatski prvak brzo vratio i do kraja susreta dominirao maksimirskim travnjakom.

Dinamo je do preokreta stigao preko Petkovića, Andrića i Šutala, a posebno se istaknuo prvi od navedenih kojeg je bilo po cijelom terenu. Lijepo je zaključio akciju kod izjednačujućeg pogotka, a potom je krasno proigrao Franjića koji je kasnije uposlio srpskog napadača koji zabija a preokret.

Bio je raspoložen, lepršav, dodavao, driblao, ali se i vraćao u obranu. Niko Kranjčar je prije koji dan u razgovoru s novinarima rekao da je Petković najbolji igrač Dinama. ‘Ako je pravi, užitak ga je gledati’, a upravo takav je bio protiv Rapida – pravi.

Treba li Dalić promisliti?

I neupitno je da Petković ima problema u konzistentnosti što je pokazivao u dresu Dinama, ali i hrvatske nogometne reprezentacije, zbog čega ga je izbornik Zlatko Dalić za sada precrtao iz reprezentacije. No, također je svima jasno da kada je motiviran, Petko je najčešće najbolji igrač na terenu, a upravo to je bio i na jučerašnjoj utakmici protiv Rapida.

Stari nogometni romantici obožavaju Petkovića kada mu se da, kada ima svoj dan. Protiv Rapida je bio čovjek odluke i prevage, a vjerojatno i najbolji pojedinac u momčadi Damira Krznara. Taktički je napredovao, vratit će se u obranu i pokriti igrača koji je otišao u napad pa će posložiti i igrače na terenu; ukratko, bio je ‘produžena ruka’ Dinamova trenera.

Petković je jučer pokrivao poziciju ‘desetke’ i bio je fantastičan. Očito mu paše biti malo povučeniji igrač koji će driblati, razigravati i voditi igru, ali ne treba se zaboraviti da je jučer svoj pogodak postigao u maniri najboljih ‘devetki’. Krasno je ispratio akciju i nakon ubačaja Oršića sjajno reagirao te glavom matirao Gartlera.

Napadač ili ?

Petković bi reprezentaciji pomogao i kao napadač i kao povučenija ‘desetka’ jer bi njime dobili dubinu i skok igru. Igrač poteza, koji u jednoj sekundi mogu preokrenuti utakmicu kakvim krasnim dodavanjem, driblingom ili udarcem uvijek dobro dođe velikim momčadima, pa makar i kao adut s klupe.

Problem je kad se Petkoviću ne da i nema svoj dan. Bit će jedan od najtromijih na terenu, a potom će se naljutiti kada ga trener povuče iz igre. Dalić takvog igrača nije htio u momčadi, ali nastavi li s dobrim predstavama i postane li konzistentniji, Petković je igrač koji bi svakako poboljšao reprezentaciju.

Možda su upravo Nikine riječi inspirirale Brunu, a možda ih čuje i izbornik Zlatko Dalić, pa pruži Petkoviću još jednu priliku u reprezentaciji.


Komentari