Nikad luđi završetak HNL-a: Međusobni derbiji dat će odgovore o prvaku Hrvatske

Foto: Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Rezultatski ishod poljudske utakmice uzburkao je vode u HNL-u. Hajduk se pobjedom vratio u utrku za naslov, smanjivši zaostatak za vodećim Dinamom (66) na samo četiri boda. Bjeličin Osijek je pak i dalje na odličnom drugom mjestu, na jednakoj bodovnoj razdaljini od dva najtrofejnija hrvatska kluba. Pet kola prije kraja i dalje je sve otvoreno.

Dinamo je jučer u svom priopćenju objavio kako Željko Kopić više nije trener prve momčadi, a kao ‘interim manager’ postavljen je bivši izbornik Vatrenih Ante Čačić. Pred njim je ‘mountain to climb’, jer mora pošto-poto podići formu momčadi koja je pretrpjela težak udarac u Splitu. Podsjetimo, od uvođenja Lige 10, Modri nikada nisu imali manje bodova pet kola prije kraja.

Derbiji odluke

U iduće dvije ligaške runde Dinamovci gostuju kod Gorice i Lokomotive, pa dočekuju Osijek u 34. kolu. U pretposljednjem kolu putuju u Šibenik, a posljednja utakmica sezone izaziva zazubice. Potencijalni obračun za titulu u 36. kolu Dinama i Hajduka na Maksimiru.

S druge strane, Hajdukovci će do te maksimirske utakmice ukrstiti mačeve sa Slaven Belupom, Hrvatskim Dragovoljcem, Rijekom i Istrom, a Valdasovi izabranici imaju jasnu računicu. Skupiti maksimalnih 15 bodova. Osijek, osim sraza s Dinamom, odmjerava snage s Rijekom, Istrom, Lokosima i Goricom.

Tko je favorit?

Dinamo, koji je bio na pravom kursu prema 23. tituli, napravio je veliki korak unatrag porazom u Splitu. Kopićeva smjena i instalacija Čačića ostavlja u zraku mnoga pitanja. Može li Čačić biti ‘novi Bjelica’ (sjetimo se smjene Nikole Jurčevića i ‘Bjelica impacta’).

Osijek i Hajduk će iz prikrajka čekati kiks Dinama, a taj će kiks pokušati i sami isprovocirati u direktnim sudarima.

Kombinacija je mnogo, a mi se ne želimo baviti matematikom. Samo želimo uživati u nikad luđem HNL-u.


Komentari