NIJEMCI RAZOČARANI: Halilović je bio ‘hrvatski Messi’, a sada je postao problem

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

“Zbog  visine od 170 cm i atraktivnih poteza zvali su ga ‘Mini Messi’, a sada je problem”

U njemačkom tabloidu Bild osvanuo je naslov “Fitness guru za mini Messija”, tako su naslovili priču o suradnji Alena Halilovića i Hajdukova kondicijskog stručnjaka Marija Tomljanovića.

Alenova  majka Vanessa je izjavila da je Alenu njemačka liga izazov, a Tomljanović je ekspert za zdravlje i tjelesnu pripremu.

Kondicijski stručnjak ipak ostaje u Splitu, ali će povremeno u privatnom aranžmanu pomagati Alenu. Naš mladi reprezentativac je u subotu  tijekom utakmice protiv Borussije ostao na klupi HSV-a.

Domaćini nisu iskoristili dva jedanaesterca, a od 25. minute HSV je bio s igračem manje, ipak Halilović nije ulazio. 

“Doveden je iz Barcelone za pet milijuna eura. Zbog visine od 170 cm i atraktivnih poteza prozvan je ‘Mini Messi’, ali sada je za HSV postao problem”, piše Bild.

Od hrvatskog wunderkinda očekivalo se da će naslijediti Van der Vaarta, ali to se nije dogodilo.

“Sumnjalo se u Halilovićevu tjelesnu pripremu, jer i sam je izjavio: ‘nikada nisam imao tri treninga dnevno’. A onda se pojavio i drugi problem. Suigrači su mu govorili: ‘pokreni se čovječe’, a Alen je odgovarao: nisam ovdje da trčim nego da zabijam golove”, ističe Bild.

Halilović je imao 16 godina i 170 dana kada je postap najmlađi strijelac HNL-a, a s 18 godina uvršten je u najbolju momčad svijeta u svom uzrastu.


Komentari