’NIJE NAS KOŠTALO I NEĆU TRAŽITI DLAKU U JAJETU’ Modri zadovoljni uzvratom s Valurom: ’Drago mi je da sam sezonu otvorio golom’

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Igrači Dinama upisali su 2:0 pobjedu protiv Valura u uzvratu 1. pretkola Lige prvaka u Reykjaviku te su uz ukupnih 5:2 prošli u iduću fazu natjecanja. Strijelci su bili Ivanušec u 31. minuti te Oršić u 89-oj.

U idućem pretkolu protivnik će im biti ciparska Omonia, a utakmica je zakazana za 20.svibanj u 20 sati dok uzvratna utakmica slijedi 27. svibnja u 17 sati.

Kako javljaju iz Dinama, zbog iznimno zahtjevnog ritma utakmica u nadolazećem periodu, kao i zbog 1. kola HT Prve lige Dinamo – Slaven Belupo već ovaj petak, neće biti posebnih medijskih aktivnosti po povratku u Zagreb, ali trener i igrači medijima su se obratili nakon okršaja.

Zadovoljstvo trenera

Trener Damir Krznar zadovoljan je rezultatom, a tvrdi kako su cilj izvršili. “Bilo je to mirno, rutinirano, a sve u svemu sam zadovoljan”, rekao je pa dodao i kako su bili strpljivi te se gradili jednako tako, a nakon 1:0 imali su, tvrdi, kontrolu.

Ipajk, nije Valur bio bez prilika, a Krznar tvrdi kako se to dogodilo u vrijeme njihovih grešaka. “Ponudili smo nešto protivniku i to je nešto na čemu moramo raditi. Ali nije nas koštalo i neću tražiti dlaku u jajetu”, ističe.

Zaključuje dalje kako će puno igrača koji su sinoć igrali neće igrati sa Slaven Belupom, a čeka ih i Omonia. “Omonia je puno ozbiljniji protivnik, neugodan protivnik koji je prošle godine, čini mi se, bio u Ligi UEFA-e. To je protivnik za svaki respekt i morat ćemo biti na višem nivou da bismo očekivali prolaz”, zaključio je Krznar.

Strijelci

Strijelac Mislav Oršić govori kako su znali da će biti teža utakmica te da su znali da mnoraju biti mirni čak i ako ne zabiju gol. “Ali kada smo zabili gol smo kontrolirali utakmicu. Bio je ovo dobar start”, rekao je pa prokomentirao uvjete na travnjaku. Ističe kako je sve bilo potpuno drugačije nego u Hrvatskoj.

“Vrijeme nam je čak i pasalo nakon vrućina u Hrvatskoj, ali teren, teško je po tome igrati, sve nas sada boli malo, ali nadam se da ćemo se oporaviti za sljedeću utakmicu”, dodaje.

S druge strane, Luka Ivanušec govori kako mu je drago da je sezonu započeo golom. Njemu, ističe, drugačiji uvjeti nisu bili problem.

“Umjetna trava čak nam je pomogla da lopta ide brže, a nije bilo toliko hladno. Lako smo se prilagodili”, zaključio je Ivanušec.

Za kraj se oglasio Danijel Zagorac koji smatra kako ovo nije bio njihov maksimum, ali i kako ni u jednom trenutku nisu podcijenili protivnika jer su znali da su borci. Zaključuje naposljetku i kako vjeruje da će prepreku zvanu Omonia, uspješno proći.


Komentari