Ni uz golove Kovačića nisu mogli pobijediti, ali Vatreni i dalje ostaju u Ligi nacija!

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Hrvatska je izgubila u posljednjem kolu elitne skupine Lige nacija na Poljudu od Portugala 3:2. Ipak, nećemo ispasti u niži rang jer su u Parizu Francuzi slavili protiv Švedske 4:2.

Nakon vrlo čvrstog početka Hrvatska je povela u 30. minuti kada je Kovačić u sredini dočekao ubačaj Pašalića. Prvi pokušaj obranio mu je Patricio, no u drugu priliku veznjak Vatrenih ne propušta.

Samo sedam minuta kasnije mogli smo do 2:0, no Juranović iz izgledne prilike glavom puca pokraj gola.

U 51. minuti ostali smo s igračem manje kada je drugi žuti karton dobio Rog. Portugal odmah koristi igrača više te preko Diasa dolazi do 1.1.

Portugal je do potpunog preokreta stigao u 60. minuti kada je Felix iz blizine pogađa za 2:1. No, golu je prethodila ruka Jote, koju sudac Michael Oliver nije vidio.

Ipak, samo pet minuta kasnije Hrvatska dolazi do izjednačenja, a još jednom se u strijelce upisao Kovačić.

U samoj završnici veliku grešku napravio je Livaković nakon ubačaja iz kuta Portugalaca, što koristi Dias i zabija za pobjedu gostiju 3:2.

Hrvatska ipak ostaje u elitnoj skupini Lige nacija jer pomogla nam je i Francuska koja je 4:2 pobijedila Švedsku u drugom susretu skupine.

Poveli su Šveđani već u 4. minuti preko Claessona, no uz dva gola Girouda i jedan Pavarda Trikolori su okrenuli rezultat. U 88. minuti za 3:2 pogađa Quaison, da bi konačan rezultat u 95. minuti postavio Coman.

Francuska je tako završila prva sa 16 bodova, te je već ranije osigurala završni turnir. Portugal je drugi s 11 bodova, Hrvatska treća s tri boda koliko ima i Švedska koja ispada iz elitne skupine.

Golove s Poljuda pogledajte ovdje.


Komentari