NI KIŠA IM NIŠTA NE MOŽE: Uporni natjecatelji po nevremenu istrčali Noćni cener

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Cener su podržali i zagrebački policajci.

U nedjelju je održan Zagrebački noćni cener, utrka u kojoj je sudjelovalo 2300 natjecatelja. Njih nije spriječila ni hladnoća, ni kiša, a ni vjetar koji je neumorno svijao krošnje.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Utrka je održana peti put, a podržali su je i policijski službenici koji su aktivno uključeni u Mjesec borbe protiv ovisnosti.

“Policijska uprava zagrebačka je podržala i ovogodišnje izdanje gradske noćne utrke Zagrebački noćni cener, na način da su se policijski službenici aktivno uključili i potpomogli organizatoru u realizaciji same utrke.

Kako se i sama utrka događa u Mjesecu borbe protiv ovisnosti naglašeno je da Policijska uprava zagrebačka podržava sve projekte čiji je cilj poticanje na bavljenje sportom i usvajanje zdravih stilova života i da ovakvim aktivnostima upozoravamo cjelokupnu javnost na probleme zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti.

Na samom događanju voditelj Službe prevencije Velimir Tišma predstavio je preventivne aktivnosti koje se provode u suradnji sa Gradom Zagrebom i Zagrebačkom županijom, a čiji cilj je pomoći mladima u donošenju ispravne odluke u trenutku kad dođu u doticaj sa sredstvima ovisnosti”, napisali su na stranici PUZ-a.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Iako su mnogi negodovali zbog obustavljanja prometa za sva vozila za vrijeme utrke, mnogi su to zanemarili i odlučili uživati u sportu. Izašli su na ulice i podržali trkače glasnim navijanjem.

Nagrade za natjecatelje

Nagrade su, svakako, dobili pobjednici, ali one su se dodjeljivale i za obaranje rekorda staze kao i za one najsporije. Medalju za istrčavanje Cenera dobili su svi natjecatelji.

Organizator utrke je pripremio novčane nagrade za prva tri pobjednika i pobjednice u iznosu:
1. mjesto – 1.500,00 kn
2. mjesto – 1.000,00 kn
3. mjesto – 500,00 kn

>>> ZABRANA ZA SVA VOZILA: Noćni cener u potpunosti blokira prometnice, koristite obilazne pravce


Komentari