NEUTJEŠNI ZBOG SMRTI CICE KRANJČARA: ‘Čim sam jutros čuo Nikin glas, sve mi je bilo jasno’

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Hrvatski je sportski svijet potresla još jedna tužna vijest. Preminuo je Zlatko Kranjčar, legendarni hrvatski nogometaš i nekadašnji izbornik hrvatske nogometne reprezentacije.

“Ne mogu doći k sebi, pa u praktički dva tjedna sam ostao bez dva ponajbolja prijatelja. Prvo je otišao Duško Popovski, sada pak i moj Cico Kranjčar. Ne znam, ne mogu doći k sebi, pa što se to događa? Ma ne samo to, pa ja sam se i s Zlatkom Saračevićem svojedobno družio u Koprivnici, u odličnim sam odnosima bio s Krasnodarom Rorom i Slavenom Zambatom, a nikoga od njih sada više nema”, ispričao je njegov potreseni kolega trener Tomislav Ivković za 24sata.

Otkrio je da je zbog Zlatkovog lošeg zdravstvenog stanja bio u redovitom kontaktu sa sinom Nikom.

“I proteklih dana sam bio u čestoj komunikaciji s Nikom, znao sam da i doktori nisu baš optimisti oko njegove situacije. Ali, ovo… Ma čim me Niko nazvao ujutro, kada sam mu čuo glas, znao sam što se dogodilo. Užas, nemam riječi, otišao je moj Cico”, neutješan je Ivković.

Ivkovića su nakon odlaska bliskih prijatelja i kolega djeca počela poticati da ode na sistematski pregled.

“Evo, i djeca su mi rekla, daj tata odi na sistematski pregled, pa vidiš valjda što se događa sa sportašima u posljednje vrijeme. Meni je ovo nevjerojatno, ostao sam bez sebi toliko bliskih ljudi. Cico Kranjčar i ja se znamo “milijun” godina, družili smo se i prijateljski i obiteljski, nikada neću zaboraviti sve trenutke koje smo proživjeli zajedno. Pa i one u stožeru hrvatske nogometne reprezentacije”, ispričao je Ivković.

Zlatko Cico Kranjčar preminuo je u ponedjeljak u 64. godini nakon borbe s bolešću jetre. Još 18. veljače primljen je u zadarsku bolnicu, ali mu se naglo pogoršalo pa je prebačen u Zagreb.

Zlatko Kranjčar je za Dinamo je zaigrao davne 1966. godine, a za maksimirski klub odigrao je ukupno 261 utakmicu. S Dinamom je osvojio naslov prvaka Jugoslavije 1982. godine, a tada je bio toliko popularan da su se proizvodile i lutkice s njegovim imenom. Iako je prvi dio tadašnjeg prvenstva proveo u uniformi JNA, po povratku je postalo jasno tko je bio udarna špica i zaslužan za legendarno Dinamovo proljeće.

Kranjčar je kratko vrijeme proveo kao izbornik hrvatske nogometne reprezentacije. “Za nikaj na svetu ja menjal ja menjal te ne bi”, pjevao je iz sveg glasa na putu do Berlina za Svjetsko prvenstvo 2006. godine. U bogatoj trenerskoj karijeri vodio je brojne klubove i reprezentacije, između ostalog Crnu Goru.


Komentari