NESLAVAN OPROŠTAJ DINAMA OD LIGE PRVAKA: Modri iz Torina odnijeli samo negativne rekorde

foto portiere dominik livakovic Italy Photo Press - World Copyright

Modri su natjecanje završili bez ijednog osvojenog boda i bez ijednog postginutog gola.

U šestom i posljednjem kolu skupne faze Lige prvaka, Dinamo je poražen od Juventusa na Juventusovu stadionu s 2:0. Nažalost zagrebačka momčad odnijela je iz Torina i dva neslavna rekorda. Modri su natjecanje završili bez ijednog osvojenog boda i bez ijednog postginutog gola i na koncu postali su jednina momčad koja je dva puta završila natjecanje po skupinama bez bodova. O spomenutim rekordima pisali smo ranije, a sada se vratimo na samu utakmicu.

Nije krenulo dobro za Dinamo čak niti prije utakmice. Ivajlo Petev saznao je kako na raspolaganju imati ponajboljeg braniča, Filipa Benkovića koji se u zadnji trenutak ozlijedio. Ipak Petev je iznenadio i u posljednji trenutak odlučio promovirati jedno novo ime. U veznom redu zaigrao je mladi talent Nikola Moro.

Juventus je odmah krenuo konkretno i već u drugoj minuti Pjanić je zaprijetio Livakoviću iz daljine, ali lopta odlazi pored gola. U šestoj minuti čistu šansu Higuainu obranio je Livaković. Mandžukić i Pjanić sve su odradili, ali Argentinac nije bio na razini.

Dinamo je bio dosta dobar u početnoj fazi utakmice i solidno je parirao Juventusu, čak su u jednom periodu pritiskali prema vratima Neta. No, ubrzo su shvatili kako im to visoko postavljanje neće donijeti dobro pa se momčad Dinama počela povlačiti, a Juventus je preuzeo potpunu kontrolu što govori i posjed lopte 69 % – 31 %.

Ipak, Petev je u svom kratkom mandatu uspio konsolidirati obranu, a što se tiče utakmice protiv Juventusa, Bugar je položio test obrane, iako je primio dva gola. Disciplina je bila na razini u prvom poluvremenu i Juve nije nalazio prava rješenja, drugo poluvrijeme je prila za sebe…

Pokušavao je Dinamo kontrama nešto napraviti, a uglavnom ih je iznosio Ćorić, no, potpora suigrača bila je slaba pa na kraju ništa dobro nije izašlo.

Drugu veliku prigodu Juve je imao u 32. minuti. Mandžukić ubacuje s desne strane, a Pjanić glavom gađa ravno u vratara i to s kojim pet metara. Sjevnulo je tada i s druge strane. Soudani i Fernandes igraju dupli pas, ali je Alžirac loše gađao i samo dodao loptu vrataru Netu.

Samo dvije minute kasnije, Ćorić je s 20-ak metara šutirao prema vratima Juventusa, ali Neto je to lagano obranio i uhvatio loptu. Domaćin vraća preko Lemine koji tukao visoko iznad gola. Potom je Pjanić u 41. minuti iz slobodnjaka s 25 metara pogodio okvir gola, ali Livaković je obranio. Do isteka prvog dijela, Livaković je skinuo još jedan šut Mariju Mandžukiću.

Početak drugog dijela donio je pogodak domaćina. U 52. minuti Lemina je odigrao sjajno za Higuaina koji isprve snažnim i preciznim udarcem buši mrežu Livakovića. Mladi vratar tu nije mogao ništa.

Juventus je postepeno dodavao gas, a Dinamo se sve više zatvarao na svojoj polovici. Nakon pogotka Modri su počeli igrati, držali su malo duže loptu u nogama i pokušavali su složiti kakav napad, ali sve bi se obično zaustavljalo već na prvom bloku Juventusa.

Bilo je relativno mirno do 73. minute kada je Lemina imao odličnu šansu za povećanje vodstva, ali Schildenfeld je blokirao i odbio u korner. To je nažalost bio koban korner. Pjanić je uzeo loptu i poslao ju ravno na glavu Danielea Ruganija koji s skače više od svih igrača i s lakoćom matira Livakovića.

Posljednjih petnaestak minuta za Juventus je igrao Paulo Dybala i odmah je napravio nered. Do kraja susreta nekoliko puta je opasno prijetio, jednom je Livaković branio, drugi put je otišlo od bloka pored gola. To je u principu bilo to, Dinamo se na nesalvan način oprostio od Lige prvaka, a Juventus je otišao dalje kao prva momčad skupine s 14 bodova, Sevilla je druga sa 11 bodova, Lyon treći s osam, a Dinamo je posljednji bez bodova i bez ijednog postignutog gola.


Komentari