Nenad Bjelica novi je trener Dinama: Dočekao ga Mamić, pregovarali satima, a evo na koliko je potpisao

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Dinamo je u svega nekoliko sati, brzo i bezbolno, odradio smjenu trenera. Nikola Jurčević dobio je otkaz tijekom dana, a oko 17 sati u prostorije Maksimirske 128 stigao je Nenad Bjelica na pregovore.

Bjelicu je dočekao Zdravko Mamić, a pregovarali su nekoliko sati, a na kraju je pao dogovor i Bjelica je postao četvrti Dinamov trener u ovoj sezoni, nakon Peteva, Cvitanovića i Jurčevića. Bjelica je potpisao ugovor na dvije godine, a iznos koji će zarađivati za sada je nepoznat, piše Dnevno.

Momčad preuzima odmah i debitirat će u subotu protiv Intera i odmah će sudjelovati na proslavi naslova prvaka, ali najvažnije je što će imati dosta vremena da pripremi utakmicu finala Kupa protiv Hajduka.

Podsjetimo, o smjeni Jurčevića pričalo se već danima, a intenziviralo se kada je Lech iz Poznanja dao otkaz Bjelici. Tada je počela svojevrsna kampanja za dolazak bivšeg Vatrenog na klupu Dinama pod egidom da je bio dugogodišnja želja Uprave kluba.

Bjelica je trenersku karijeru započeo 2007. godine još kao igrač u Karntenu, a zatim je vodio Lustenau i Wolfsburg s kojim je ušao u prvu austrijsku ligu.

Nakon toga je vodio bečku Austriji s kojom je 2013. godine u zadnjem pretkolu Lige prvaka izbacio baš Dinamo. Bio je i trener talijanskog drugoligaša Spezije od lipnja 2014. do studenoga 2015. godine. Od 2016. pa sve do nedavno vodio je Lech iz Poznanja s kojim je lani bio treći u poljskom prvenstvu. U ovosezonsko doigravanje za prvaka Lech je ušao kao vodeći, ali nakon serije loših rezultata klub je otpustio Bjelicu.


Komentari