Neki novi klinci: Hrvatska lakoćom do pobjede protiv Gruzije

Foto: Matija Djanjesic / CROPIX

Hrvatska je u Puli započela pripreme za prvenstvo Europe u utakmici u kojoj se nije bilo lako motivirati obzirom na rejting Gruzijaca.

Dalić je utakmicu počeo u prošaranom sastavu; Kalinić, Melnjak, Škorić, Jedvaj, Bartolec, Badelj, Kovačić, Perišić, Pašalić, Oršić i Rebić.

Milan Badelj je danas proslavio 50 nastup u dresu reprezentacije a prvi puta je zaigrao za Vatrene 2010. u prijateljskom dvoboju protiv Walesa.

Utakmica je počela otvoreno jer se u njoj nije imalo što skrivati. U 19. minuti gosti spretno i sretno dolaze do vodstva pogotkom Papunašvilija. Kalinić je katastrofalno reagirao na prizeman udarac Gruzijca, lopta mu je doslovno iscurila iz ruku u mrežu.

Vatreni prevagu na terenu kapitaliziraju u 25. minuti. Iz prekida kapetan Gruzije Guram Kašia, šalje loptu u vlastitu mrežu, centrirao je Oršić.

U drugom poluvremenu Sluga je zamijenio Kalinića na golu, umjesto Jedvaja, ušao je Duje Ćaleta-Car, Josip Juranović umjesto Bartoleca, a Oršića je zamijenio Rog.

Poluvrijeme je počelo kako smo priželjkivali. U 53. minuti susreta u svome 78. nastupu Perišić kojega je kapetanska traka posebno motivirala postiže svoj 26 pogodak na krasan ubačaj Josipa Juranovića.

Na kraju se ne može reći da je igra Hrvatske izgledala pretjerano planski ali to joj nije ni bio cilj. Igrači su odskakali individualnom kvalitetom a akcije su dolazile spontano. Osim Perišića koji je zabio drugu utakmicu za redom, prodornošću se istaknuo kapetan Hajduka Josip Juranović koji je u svakom trenutku imao rješenje na svojoj desnoj strani. Visoka ili prizemna lopta, vidjelo se da razmišlja s loptom na što Gruzijci nisu bili spremni.


Komentari