‘Nebo nad Šalatom ponovno će eksplodirati, i cijeli Zagreb će odjekivati Dinamovim imenom’: Počinje bogat i moćan dinamovski vikend, provjerite što vas sve čeka

Futsal Dinamo

Stigao je i taj vikend – jubilarna, peta Šalata je pred nama s najuzbudljivijim suparnikom dosad! Ali spektakl protiv grčkog Panathinaikosa u nedjelju tek je vrhunac velikog „dinamovskog“ vikenda.

Sve će početi u petak u 20 sati kada će se u Sportskom centru Fair Play u Jazbini održati 7. Dinamov pub kviz! Osim što su sve najjače ekipe potvrdile dolazak (poput branitelja naslova “Draganičke farme” i prvih izazivača, ekipe “Mlinka za Cicu”), iz Futsal Dinama su priopćili da su zaprimili rekordan broj prijava dosad! To znači da je ispred nas najuzbudljiviji i najbogatiji kviz, a mlado i staro diljem Zagreba lista stare Dinamove leksikone i fanzine u nadi da će ih vijeće “pogoditi” s pitanjem iz poznatog gradiva.

U subotu se nastavlja program već od ranojutarnjih sati. Najprije na Dolcu gdje će se družiti i snimati sa zagrebačkim kumicama i tom prilikom predstaviti novu garnituru Dinamovih dresova i to na najneobičniji mogući način.

U petak će se kvizom otvoriti “Dani Dinama u Gračanima” koji se nastavljaju u subotu. Vjerna ekipa iz podsljemenske zone alarmirala je sve lokalne podružnice i navijače te su organizirali turnir na kojem će snage odmjeriti najmlađe snage Futsal Dinama. Inače, novopridošla pojačanja Škole futsalaAntonio Franja i Hrvoje Štrok, baš će u Gračanima vrbovati nove velike talente za našu momčad gdje će i održavati treninge. Dečki iz Gračana omogućili su učlanjenja u Futsal Dinamo i bogat popratni program, te vam Futsal Dinamo toplo preporučuje da posjetite kvart na sjeveru grada ako ste u blizini.

Nema stajanja – odmah nakon toga, od 15 sati na Šalati, započinje velika završnica Trofeja Dinamo na Šalati. Osam seniorskih, te po četiri ženske i veteranske ekipe tražit će svoj put do velikog finala u nedjelju. U 15 sati snage će odmjeriti Playbox Mr. Jack i Autoklub Sveučilište, u 15:40 Cvjetno Poliklinika Milojević i Pimont, u 16:20 SZZG i Megaton, a u 17 sati Cvjetno Pinkroids i BDMŽ Sofascore. Nakon toga na teren izlaze haklerice, te će se u prvom polufinalnom susretu sudariti ŽMNK MC Plus i SC Flegar, dok će iza njih prolazak u finale tražiti MNK Meteora i Apex. U 19 sati ćemo vidjeti i prvi veteranski okršaj, onaj između Dental Centra Grzela i ekipe Sv. Petra. U 19:40 saznat ćemo drugog finalista, to će biti pobjednik susreta AD Tokić & Zloćo i prijatelji Mate Čuljka i HR Tuninga. U 20:20 gledat ćemo prvo seniorsko polufinale, a u razmaku od 40 minuta nakon toga uslijedit će i drugo polufinale, utakmice za treće mjesto među ženama i veteranima, a bogati i dugi dan zaključit će utakmicom seniora za treće mjesto koja započinje u 23 sata. Za sve goste, igrače, navijače i znatiželjnike osigurali su pregršt dobre klope od Catering Kvatrića i hektrolitre hladnog Karlovačkog. Na samom kraju dana, Futsal Dinamo poziva sve da ostanu na Šalati gdje će imati after party i veliko druženje koje će vas polagano uvesti u najveći spektakl godine dan iza…

U nedjelju program počinje u 16:30. Tada će se odigrati finale ženskog turnira što će svakako biti povijesni susret jer će prvi put dobiti najbolju žensku futsal ekipu zagrebačkih ulica. U 17:15 će početi susret nakon kojeg ćemo saznati i pobjednika Trofeja Dinamo za veterane. U 18 je veliko seniorsko finale, te ćemo vidjeti tko će naslijediti CB Dobermann koji je lani osvojio premijerni naslov najboljih zagrebačkih haklera.

I onda, u 19 sati, ono što svi neizmjerno iščekujemo. Zagrebački Plavi i atenski Zeleni. Dva prijateljska kluba odmjerit će snage pred ludim, glasnim i fanatičnim Boysima i Gate 13. Nebo nad Šalatom ponovno će eksplodirati, i cijeli Zagreb će odjekivati Dinamovim imenom. Nemojte si dozvoliti da ne dođete. Postoje događaji za kojima ćete žaliti cijeli život ako im ne prisustvujete. I za 40 godina ćete moći ponosno reći sinu kako ste kisnuli protiv Nottinghama, kako ste grmjeli na Franjinom oproštaju i kako ste doživjeli tri infarkta na Novom Vremenu. Baš kao što svatko od nas zna starije koji nikad neće zaboraviti feštu protiv Budućnosti ’82 ili rat protiv Zvezde ’90. Nedjelja je baš takav dan, onaj koji se jednostavno ne propušta. Nemate pravo sami sebi to oduzeti, jer Dinamo nigdje ne živi iskrenije, glasnije i srčanije nego na Šalati svakog rujna. Staro i mlado, žensko i muško, seosko i gradsko, navijačko i kibicersko, visoko i nisko, sve dinamovsko – nedjelja je dan D, a iskrcavanje je na Šalati.

Dinamo – to si ti!


Komentari