‘NE VODI ME SAMO ŽELJA ZA ADRENALINOM’ Ivica Kostelić otkrio za kakav se poduhvat sprema ovog ljeta

Photo: Dino Stanin/PIXSELL

Legendarni hrvatski skijaš Ivica Kostelić ne može izbaciti sport iz svog života. Kao velik ljubitelj adrenalina ovo će ljeto provesti u akciji, sudjelovajući u regati dugoj čak 2500 milja! Prvu je već odjedrio na početku sezone, a sada se priprema za pravu poslasticu.

“Krajem mjeseca slijedi druga regata Les Sables – Azori- Les Sables, a nakon toga Fasnet u osmom mjesecu. Onda treba malo pripremiti brod, odraditi nekoliko treninga i početkom 11. mjeseca je Transat, iz Francuske se ide oko Kapverdskih otoka na Karibe”, otkrio je Kostelić za Gloriju.

No, nije sve u adrenalinu, priznaje Ivica, a zbog brige supruge Elin uvijek pokušava ostati na “sigurnoj strani”.

“Ima tu i drugih stvari. U svakom slučaju, to je jedna stvar u kojoj se se poklapaju mnoge stvari i u kojoj uživam. To je za mene veliki izazov i to je ono što mi treba”, pojasnio je sportaš koji će ljeto provesti na relaciji Francuska-Hrvatska, a za obiteljski odmor supružnici su odabrali Mljet.

Otkrio je i kako sestra Janica uživa u majčinstvu.

“Drago nam je da nam se klinci druže i to je super. Sad imamo i puno više tema nego za vrijeme skijanja. Život je dosta kompleksna stvar, ako niste više skijaš, ali često naravno raspravljamo u skijanju jer to je i dalje, barem kod mene, dobar dio života. To je česta tema za našim stolom”, govori Ivica.

Skijanje mu, kaže, ponekad malo nedostaje.

“S te strane je dobra savjetnička uloga jer glava na neki način ostaje u trkaćem modusu i morate razmišljati kao natjecatelj, rekao je Kostelić.

Komentari