NE STIŠAVAJU SE REAKCIJE! Krešimir Antolić o zabrani ulaska Torcide: ‘Opet bismo učinili isto!’

Krešimir Antolić (Foto: Screenshot/N1)

Ne stišavaju se reakcije nakon izgreda koji su se dogodili nakon utakmice posljednjeg kola HNL-a između Dinama i Hajduka. Sukob Torcide i policije na autocesti A1 bio je žestok, što je za posljedicu dalo više 10-taka ozlijeđenih policajaca, ali i četiri ranjena navijača.

Podsjetimo, Torcida iz protesta nije sudjelovala na ‘Vječnom derbiju’ jer im nisu dali unijeti transparente, a na povratku kući došlo je do nemilih scena na odmorištu Desinec. Potom je uslijedio ‘rat priopćenjima’ Dinama, Hajduka i Torcide.

Krešimir Antolić, član Uprave Dinama za sigurnost, gostovao je u N1 studiju te je ponovno prokomentirao navijačke nerede na autocesti. Antolić je izrazio žaljenje zbog onoga što se dogodilo na autocesti te je svim ozlijeđenima poželio brz oporavak, a zatim je istaknuo.

“Apsolutno odbacujem odgovornost ili suodgovornost Dinama ili mene osobno za ono što se tamo dogodilo. Objasnit ću kroz pripreme utakmice i komunikaciju s policijom i Hajdukom i svatko će sam procijeniti ima li tu Dinamove odgovornosti.”

Također, Antolić je dodao da bi ponovili isti postupak da se opet odražava ista utakmica.

“Sve što smo mi napravili ima svoj temelj u zakonima, u ustaljenim praksama. To je nešto što je Dinamo morao naučiti kroz 15-godišnje igranje ozbiljnih europskih utakmica. Ovo što je prethodilo utakmici je sasvim normalno i rutinirano u Europi”, poručio je Antolić.

Opovrgnuo tvrdnje o Dinamovoj sprezi s policijom

“Čuo sam hrpu gluposti, jedna je da je ovo napravila mamićevska policija ili da sam napravio ja kao bivši pripadnik PU zagrebačke. Ta PU zagrebačka je protiv mene, Dinama i mojih kolega podnijela 13 prekršajnih prijava, zbog sumnje da smo nedostatno organizirali utakmicu”, kazao je Antolić. Komentirao je i svoj odnos s BBB-om.

“BBB-i su navijačka grupa i jedan dio Dinamovih navijača koji mene ne vole. OK. Ja smatram da sam ja svoj posao uvijek radio na profesionalan način i na korist Dinama. Je li bilo pogrešaka, da, ali postoji 80 posto navijača Dinama koji nisu BBB, ja s njima nemam nikakav problem, ali upravo u interesu Dinama ja sam se maknuo od komunikacije s navijačima”, izjavio je Antolić.


Komentari