NE PREDAJE SE: Bivši Dinamovac potpisuje za čak 37. klub u karijeri

Ilustracija: Pixsell

Kazuyoshi Miura se ne predaje! Legendarni japanski nogometaš, bivši igrač Dinama, pred potpisom je ugovora za novi klub i to u 55. godini života.

Brojni još nisu bili niti rođeni koji čitaju ovaj tekst kad je Miura debitirao u Santosu još 1986. godine. Ako napišemo da je u prošlom tisućljelu još igrao i za Dinamo, sve je jasno! Još 1999. je stigao u Dinamo gdje se zadržao godinu dana. U 12 utakmica koliko je odigrao u HNL-u imao je priliku i zabiti s bijele točke, ali nije uspio.

U Japanu je dobio nadimak “Kralj Kazu”, a sada se sprema potpisati za svoj 37. klub u karijeri.

“Moji osjećaji prema nogometu i moje težnje nisu se promijenile otkako sam postao profesionalni igrač u Brazilu 1986. godine. Ni strast se nije promijenila”, rekao je nedavno Japanac koji je imao osam ponuda na stolu, a sada se odlučio gdje će nastaviti karijeru:

“Gotovo je 100 posto sve dogovoreno. Mislim da će biti onako kako su mediji pisali”, otkrio je Kazuyoshi novinarima na novogodišnjem druženju kluba koji vodi njegov dvije godine stariji brat Yasutoshi.

Mediji pišu kako će Miura potpisati upravo za bratov klub, a riječ je o Suzuka Point Gettersima koji nastupaju u četvrtom rangu japanskog nogometa. “Kralj Kazu” drži rekord kao najstariji igrač koji je zaigrao u prvoj japanskoj ligi, a napravio je to u ožujku 2021. kada je ušao na teren za Yokohamu s 54 godine i 12 dana.

Možda se u 60. godini oprosti od nogometa, tko zna, a možda i ne…

Komentari