NBA zvijezde Giriček, Šarić i Gnjidić pozivaju na vrhunski hakl u Zagrebu: Tri na tri kao nekada – na školskom igralištu

Povratak košarci 3x3 (foto: press)

Peto izdanje jedinstvenog košarkaškog turnira Povratak košarci 3×3 powered by Cekin – kvaliteta Vindija, održat će se 10. i 11. lipnja 2022. u Zagrebu, na igralištu OŠ Lovre pl. Matačića.

Natjecanja su organizirana u tri kategorije: seniorski, U16 i kvartovski turnir, a prvi korak za osvajanje bogatih nagrada je prijava putem službene web stranice.

Prijave natjecatelja za košarkaški spektakl otvorene su do 5. lipnja. Organizatori su pripremili brojna iznenađenja, a ove godine nagradni fond u kategoriji seniora iznosi čak 15000 kuna. Turnir su podržale i NBA legende Dario Šarić i Gordan Giriček te zvijezda u usponu Lovro Gnjidić, koji su za ovu prigodu snimili videa kojima pozivaju natjecatelje i gledatelje na dvodnevni sportski događaj koji će udružiti sve zaljubljenike u sport.

Povratak košarci 3×3 (foto: press)

U sklopu Turnira održat će se i natjecanje u tricama, kultno šutiranje s centra, ali i kviz natjecanje „Top radio znalac“. Organizator je pripremio besplatan cjelodnevni program za sve generacije, a najmlađi će imati priliku sudjelovati u likovnim i znanstvenim radionicama. Uz navedeni sportski i kreativni sadržaj, posjetitelji će uživati i u prigodnoj hrani i piću te odličnim glazbenim ritmovima za koje je zadužen poznati DJ Sinke.

Košarka 3×3 jedan je od vodećih urbanih sportova s bazom od 200 milijuna igrača svih uzrasta. Postala je ključan pokretač razvoja košarke te lako inspirira mlade za bavljenje sportom. 2017. je dodana olimpijskom programu, počevši od igara u Tokiju 2021. i od tada joj popularnost diljem svijeta raste velikom brzinom.


Komentari