Futsal Dinamo pregazio Uspinjaču, a sudac utakmice oduševio nesebičnom gestom

FOTO: Futsal Dinamo

Futsal Dinamo pregazio je Uspinjaču s visokih 7:0 u Dvojci i time nastavio lov za Split Tommyjem, odnosno prvim mjestom ljestvice.
Igrala se tek . minuta susreta kada je sjajno raspoloženi Vedran Matošević najavio svoju veliku večer. Prošetao se petercem gostiju, te „zarolao“ golmana za efektan gol. Već u idućoj minuti, zabio je još ljepši gol. Korner je na suprotnoj strani dočekao Hrvoje Penava koji mu vraća lijepu povratnu loptu, a Veki zabija i drugi put. Stisnuli su Plavi Uspinjaču, ali je kombinacija promašaja i dobrog vratara Ivana Pavlića ostavila Dinamo bez novog pogotka, ali ne zadugo. Igrala se . minuta susreta kada smo zabili treći gol, ali uloge su ovaj put bile zamijenjene. Matošević je povukao kontru i odigrao na drugu stativu za Penavu koji ima lagani posao i zabija novi pogodak. U 13. minuti Matija Capar je dobro pucao, gostujući vratar odbio loptu, ali samo do Kristiana Čekola koji odvodi Futsal Dinamo na 4 gola razlike. Do kraja poluvremena gosti su se pokušali izvući uvođenjem golmana igrača, ali je sjajnu šansu skinuo Goran Škorić, pa je Matošević poslao loptu u praznu mrežu za hattrick. Minutu prije odmora Matija Đulvat daje čvrstu loptu za Ivana Šulentića, a mlada nada Futsal Dinama sjajnim primanjem stvara si priliku za šut i zakucava loptu pod gredu za fantastičan kraj poluvremena.
U drugom dijelu vidjeli smo mirniju utakmicu, iako je teško pobrojati sve šanse koje je suparnički golman obranio Penavu, Matoševiću i Đulvatu. Ipak je pošlo Plavima za nogom zabiti i drugom dijelu lijepim pogotkom Danijela Dekanića.

Sudac utakmice bio je Tomica Solinečki kojem portal Zagreb.info želi uputiti i posebnu zahvalu. Naime, novinarka portala Zagreb.info izgubila je novčanika na parkiralištu Doma sportova kojeg je pronašao sudac Solinečki. Nesebični sudac utakmice dao si je truda da izgubljeni novčanik vrati vlasnici. Ova mala, ali značajna gesta podsjeća nas zbog čega volimo svoj grad i njegove stanovnike.

No, novčanik nije bio jedina izgubljena “dragocjenost” na sinoćnjoj utakmici Futsal Dinama i Uspinjače. Saborski zastupnik Marko Sladoljev tijekom utakmice je ostao bez svog mobitela kojeg su pronašli Bad Blue Boysi. Mobitel je ekspresno vraćen vlasniku, a Sladoljev je poštenim navijačima uputio zahvalu putem svog Facebook profila.

Inače, bitno je napomenuti da je pobjedom u utakmici protiv Uspinjače Futsal Dinamo upisao 17. prvenstvenu pobjedu za 52 boda, koliko ima i prvoplasirani Split Tommy koji je ispred nas zbog boljeg međusobnog omjera. Futsal Dinamo treba bod iz zadnje dvije utakmice kako bi osigurao 2. mjesto, koje znači da preskaču četvrtfinale završnice, te su automatski u polufinalu. Idući suparnik je Osijek Kelme u gostima, a dotad se Futsal Dinamo okreće drugim aktivnostima.

To je prije svega predstavljanje udruge “Dinamo to smo mi” koje će se održati u ponedjeljak 16. travnja u dvorani Matis Absolut lounge (kod koncertne dvorane Lisinski, Trg Stjepana Radića 3) s početkom u 18 sati. Udruga će aktivno učlanjivati dinamovce u NK Dinamo i koristiti pravne mehanizme kako ne bi došlo do nasilne privatizacije kluba. 

Dinamo – to smo mi!

 


Komentari