NAVIJAČI ŽELE ORŠIĆA, ALI TRENER NE ODUSTAJE! Šokirao svojim potezima, a sada ga navijači kritiziraju

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Kriza Southamptona nastavila se teškim porazom na gostovanju kod Brentforda. Samim time na velikom udaru kritika je trener Nathan Jones koji je sve šokirao svojim odlukama.

U sedam ligaških utakmica, Jones je ostvario tek pobjedu na gostovanju kod Evertona i šest poraza, uz gol razliku 5:14. Posebno je razljutio navijače posljednjeg dana prijelaznog roka, kad je iz Genka doveo nigerijskog napadača Paula Onuachua.

Riječ je o pravom stroju za golove, ali činjenica da se radi o dvometrašu samo je dodatno potvrdila navijačima da Jones namjerava još više ustrajati na svojoj taktici dugih lopti i preskakanja igre.

Velike kritike, osim zbog svoje neatraktivne igre, trpi zbog odluka koje se tiču Mislava Oršića i Duje Ćalete Cara. Ćaleta-Car je u posljednje vrijeme bio ponajbolji igrač momčadi, a Oršić još nije dobio niti pravu priliku pokazati što zna i može.

“Statistički, nema puno boljih trenera od mene u Europi, po pitanju sačuvanih praznih mreža, obrane kaznenog prostora, slanja lopti u suparnički kazneni prostor, iskorištavanja izglednih prilika (xG) i slično tome. Nažalost, morao sam to kompromitirati, no neće se ponoviti”, poručio je Jones.

Tri od četiri iduće utakmice Sveci igraju protiv izravnih konkurenata u borbi za ostanak. Već za vikend im dolazi Wolverhampton, a onda nakon gostovanja kod Chelseaja imaju gostovanje kod Leeda te Leicester kod kuće.

Pravo je pitanje hoće li konačno Oršić dobit priliku kao i Ćaleta Car. Pravi je misterij zašto su takva dva igrača premještena u B momčad u trenutku kada se klub bori za ostanak.


Komentari