NAVIJAČI ĆE NAPOKON MOĆI NA MAKSIMIR Dinamo dobio uporabnu dozvolu za ovu tribinu!

Stadion Maksimir (FOTO: Damir Krajac / CROPIX)

Južna tribina Maksimirskog stadiona dobila je uporabnu dozvolu. Bila je zatvorena pola godine zbog oštećenja nastalih u potresu. Time je kapacitet stadiona povećan za gotovo 4 tisuće mjesta.

“Nakon završenih radova na rekonstrukciji južne tribine, kojima je investitor bio Dinamo, i nakon obavljenog tehničkog pregleda, dobivena je uporabna dozvola. Njome se dozvoljava uporaba rekonstruirane južne tribine stadiona Maksimir. Radovi na postojećoj građevini omogućili su poboljšanje ispunjavanja temeljnih zahtjeva u pogledu seizmičke stabilnosti i otpora na potres, čime je kapacitet stadiona povećan za 3931 mjesto, i sada je preko 24 000″, izvijestili su iz Dinama.

Vrijednost radova bila je oko 1.6 milijuna kuna. Ugrađeni su čelični spregovi koji su ojačali strukturu južne tribine i dali joj seizmičku stabilnost. Južna tribina bila je zatvorena od ljeta 2020. godine, pa su navijači Hajduka derbi pratili sa zapadne tribine.

Istočna tribina i dalje je zatvorena za gledatelje zbog oštećenja na stabilnosti konstrukcije. Zatvorena je i tribina stadiona Hitrec-Kacian.


Komentari