NAVIJAČ TUŽIO MAMIĆA ZA KLEVETU I SRAMOĆENJE: Zbog ovog incidenta traži i visoku novčanu kaznu

Facebook

Razlog tužbe je Mamićeva konferencija za medije iz travnja 2014. godine, održana u prostorijama Dinama, kada je za Jurića rekao da je dio skupine koja mu ugrožava sigurnost i napada kuću.

Bivši izvršni predsjednik, a sada savjetnik Dinama, Zdravko Mamić, izgleda nema problema samo s optužbama za milijunske malverzacije u Dinamu zbog kojeg se njegov predmet već nalazi na zagrebačkom Županijskom sudu. Naime, na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu protiv Mamića se vodi i postupak za klevetu i sramoćenje koje je pokrenuo navijač Dinama, Tomislav Jurić. Razlog tužbe je Mamićeva konferencija za medije iz travnja 2014. godine, održana u prostorijama Dinama, kada je za Jurića rekao da je dio skupine koja mu ugrožava sigurnost i napada kuću, prenosi Večernji.

Mamić je tada držao monolog u kojem je naveo kako iza skupine navijača, koji su javno izražavali negodovanje zbog načina kako on vodi klub, stoji SDP. Tu je posebno istaknuo Jurića kao vođu frakcije iz Draškovićeve ulice. U jednom trenutku svojeg “izlaganja” Mamić je pokazao sliku Jurića i njegove malodobne djece i pred svima se upitao kako, “takav roditelj može uopće odgajati djecu“, uz tvrdnju da ih koristi u javne svrhe.

“Pogledajte troje djece. Svi su odjeveni u majice s prekriženom glavom Zdravka Mamića“, govorio je tada Zdravko Mamić pokazujući sliku djece.

Traži da se Mamiću odredi novčana kazna

Mamić je između ostalog istaknuo kako Jurić ima zabranu dolaska na stadion, točnije, na sportska natjecanja i kako je višestruko kažnjavan za brojna kaznena djela. Jurić pak u tužbi navodi kako ga je Mamić oklevetao i osramotio jer ga je prikazao kao osobu koja za račun SDP-a obavlja prljave i nelegalne poslove, napada na život i tijelo Mamića te utječe na napade na njega, to jest, da za materijalnu korist poduzima protupravne radnje. Zbog svega navedenog u tužbi, sudu je predložio da se Mamiću odredi novčana kazna od ukupno 800 dnevnih dohodaka.

Sud je Mamiću i Juriću poručio da spor pokušaju riješiti mirnim putem pred mirovnim vijećem, no, Jurić je sudu vratio dopis u kojem stoji kako mirenje nije moguće jer Mamić nije ni odgovorio njegovu pozivu za riješenje spora.


Komentari