NASTUPAO ZA VATRENE, A BJELICA GA SE RIJEŠIO! Bivši dinamovac u potrazi za novim klubom!

Antonio Ježina, 32-godišnji hrvatski golman s reprezentativnim iskustvom više nije vratar NK Osijeka. Klub s Drave objavio je da je sporazumno raskinut ugovor s iskusnim golmanom koji je u momčadi Nenada Bjelice bio daleko od prvog sastava.

Ježina je u Osijek stigao iz Koprivnice odnosno Slaven Belupa. Ipak, u Osijeku glavnu riječ na golu ima Ivica Ivušić, sadašnji hrvatski reprezentativac, pokazalo se da za Ježinu nema mjesta.

Ježina u osječkoj momčadi nije bio čak niti zamjena Ivušiću golman. Status prve pričuve ima Marko Malenica, koji je dobio priliku braniti zbog ozljede od koje se Ivušić oporavlja. Uoči reprezentativne stanke, Malenica je branio u derbiju protiv Hajduka u Gradskom vrtu prije desetak dana.

Puno iskustva

Prije osječke epizode koja je trajala nešto više od godinu dana, Ježina je branio za šest klubova u Hrvatskoj i inozemstvu. Bio je i član Dinama, od 2014. do ’16., a zatim je bio u akciji na svojoj jedinoj inozemnoj postaji, u belgijskom Royal Antwerpu.

Iz Antwerpa se vratio u Hrvatsku potpisavši za Slaven Belupo pretprošlog ljeta.

U akciji za Hrvatsku

Ježina je tijekom karijere bio hrvatski reprezentativac u nekoliko dobnih kategorija. Jednom je bio u akciji i za najjaču hrvatsku reprezentaciju, s minutom na golu u prijateljskoj utakmici 2013. protiv Južne Koreje u pobjedi s 2:1 u korejskom Jeonjuu.

Sada već bivši Osijekov golman tada je ušao u sudačkoj nadoknadi na kraju susreta.

Komentari