NASTAVLJA SE SLJEMENSKI SPEKTAKL: Prva utrka donijela slavlje, na redu su muški aduti

Nakon što su u akciji bile skijašice, sa ženskim slalomom u kojem je hrvatske ljubitelje skijanja razveselilo sedmo mjesto Leone Popović, drugi dan spektakla na zagrebačkom Sljemenu donosi slalomsku utrku skijaša. Ponovno će u akciji biti hrvatski aduti, a među njima, najviše se očekuje od Filipa Zubčića, čija forma donosi uspone i padove u ranoj fazi sezone.

Jedan od uspona najboljeg hrvatskog skijaša dogodio se upravo u slalomskoj utrci, sredinom prosinca u francuskom Val d’Isereu, kada je Zubčić završio na trećem mjestu. Bio mu je to najbolji ovosezonski rezultat, a u teškim uvjetima kakvi se očekuju na Sljemenu, to će pokušati ponoviti – ili nadmašiti.

Zubčić će danas na zagrebačkoj utrci Svjetskog kupa imati startni broj 16, predvodeći hrvatske adute u borbi za drugu vožnju i dolazak do novih bodova.

Još petorica Hrvata

Nakon Zubčića, u slalom na Sljemenu krenut će Matej Vidović, koji ima startni broj 26, a u Zagrebu će u akciji biti i Istok Rodeš (32), Samuel Kolega (40), Leon Nikić (61) i Tvrtko Ljutić (63). Početak prve vožnje je u 15:30 sati.

Najboljih 30 nastavit će svoj put u drugoj vožnji, koja će početi u večernjem ugođaju i pod reflektorima, u 18:40 sati.

Najbolji u slalomu

Poslije prve dvije slalomske utrke u novoj sezoni, u poretku najboljih u toj disciplini vode Norvežanin Sebastian Foss-Solevaag i Šveđanin Kristoffer Jakobsen, koji su skupili po 140 bodova. Na trećem mjestu je Francuz Noel Clement, koji ima 100 bodova.

Zubčić se u slalomskom poretku nalazi na petom mjestu sa 75 bodova, a svoje mjesto ima i Vidović koji je trenutno 25. među najboljim svjetskim slalomašima, sa 17 osvojenih bodova u sezoni.


Komentari