NAŠLI ZAMJENU ZA ADEMIJA: Modri krenuli u lov na zanimljivog portugalskog veznjaka

desporto.sapo.pt

Riječ je o trkački moćnom igraču s iznimnim tjelesnim kapacitetima koji može igrati u oba smjera, točnije i defenzivnog i centralnog veznog.

Situacija s Ademijem je još uvije enigmatična, a Dinamo očito ne želi riskirati s predugim čekanjem novih nalaza, odluka disciplinske komisije i nadom da će se Arijan tako skoro vratiti na terene. Tako je počela akcija dovođenja adekvatne zamjene za suspendiranog veznjaka. Naime, vijest je kako je Dinamo krenuo u lov na kapetana Vitorije Guimaraes, 23-godišnjeg Portugalca Cafua. Novost je procurila iz portugalskih izvora, a navodno će put Portugala uskoro i zamjenik sportskog direktora Modrih, Marko Vukelić, prenose Sportske.

Cafu je u Vitoriju stigao u srpnju 2013. godine iz B momčadi Benfice, baš kada je u Dinamo stigao iz istog kluba El Arbi Hilel Soudani. Prve sezone Cafu se nije baš naigrao u Vitoriji, ali već sljedeće se nametnuo i zaigrao u prvoj momčadi da bi ove sezone dogurao čak do kapetanske trake. Riječ je o trkački moćnom igraču s iznimnim tjelesnim kapacitetima koji može igrati u oba smjera, točnije i defenzivnog i centralnog veznog.

Za Vitroiju je do sada odigrao 62 utakmice, a upisao je i dva pogotka i dvije asistencije. Cafua Modri navodno prate već neko vrijeme, tako da nije riječ o još jednoj ishitrenoj kupovini kao što se to nekada znalo raditi. Premda je ovaj transfer još daleko od realizacije, govori se kako je Cafu velika želja Zorana Mamića.

Dinamo na svu sreću, ako se odluči dovesti Cafua, neće imati prevelikih problema s odštetom jer igrač vrijedi oko dva milijuna eura, a Vitorija će zbog već uspostavljene trgovine s Dinamom, vjerojatno, biti manje zahtjevna. No, do ljetnog roka ostalo je još nešto više od dva mjeseca, ali ova priča se ipak čini nekako izvedivom.

>>> DINAMO OSTAJE BEZ PREKALJENOG NAPADAČA? Od prodaje bi mogli zaraditi oko osam milijuna eura


Komentari