Naše reprezentacije upisale stopostotan učinak drugog dana Europskog prvenstva

FOTO: Beach Handball Croatia

Završio je drugi dan Europskog prvenstva u rukometu na pijesku. Unatoč jakom vjetru i lošem nevremenu, naše reprezentacije su maksimalno ozbiljno izvršile svoje zadatke te upisale svaka po dvije pobjede.

Muški su danas po rasporedu imali utakmice sa Sjevernom Makedonijom i Ukrajinom. Makedonci nisu mogli pružiti adekvatan otpor našim izabranuicima te je upisana laka pobjeda od 2:0. Slična stvar se dogodila i u drugoj utakmicic protiv Ukrajine. Napeto je bilo sve do sredine prvog seta kada su naši ubacili u brzinu više i slavili sa 17:12. Drugi set ni u jednom trenu nije dolazio u pitanje te je apsolvirana vjerojatno i najveća prijetnja grupne faze.

Žene su dan otvorile utakmicom protiv Rumunjske. Kišni vremenski uvjeti uvelike su utjecali na izvedbu, ali naše cure su ipak uspjele mirno privesti oba seta kraju te pobijedile sa 2:0. Sljedeća je bila utakmica protiv Turske gdje smo doživjeli pravu dramu u kojoj su naše djevojke ipak bile uspješnije te su na zlatni gol uspjele osigurati prvi set. U drugom setu su konsolidirale svoje redove te mirno privele utakmicu kraju. Za kraj dana uslijedila je utakmica protiv Mađarske. One su u užem krugu favorita za medalju stoga im motiva nije nedostajalo.

Cure su u dva seta pokazale nadmoć i pobijedile Mađarke s 2:0 u setovima sto ih stavlja u sjajnu poziciju za nastavak natjecanja.

Turnir se nastavlja sutra.


Komentari