Naše pjeskašice izborile polufinale Europskog prvenstva: Pjeskaši nisu uspjeli slomiti tvrdu Norvešku!

FOTO: Beach Handball Croatia

Danas su se odigrale četvrtfinalne utakmice Europskog prvenstva u rukometu na pijesku. Naše obje reprezentacije imale su šansu osigurati polufinale. Muški su kao prvi u skupini išli na Norvešku, dok su žene se suočile sa Ukrajinom.

Muškarci neće ići u borbu za medalje. Nakon tvrda dva seta uspješniji su bili pjeskaši Norveške sa 2:0 u setovima (22:26, 18:22). Norvežani su se pokazali kao tvrd orah protiv naših, te su u oba seta većinu vremena bili u prednosti. Naši su prijetili oba seta, ali nikako nisu uspjeli prelomiti na svoju stranu. Našima su presudili i česti promašaji sa lijevog krila, a veliki junak je norveški vratar koji je u ključnim trenucima skinuo nekoliko lopti i odveo Norvešku u polufinale. Našima preostaje razigravanje od 5-8 mjesta. Pra utakmica je protiv Poljske.

Naše pjeskašice su u polufinalu Europskog prvenstva! U četvrtfinalu nadigrale su reprezentaciju Ukrajine sa 2:0 u setovima (21:20, 21:18). U prvom setu Ukrajinke su pobjegle na 6 poena prednosti, ali tada na scenu stupaju naše te velikim preokretom uzimaju set. U drugom setu se igralo gol za gol, a ključ prevage je bila nevjerojatna partija Lucije Kelave koja je sa 23 poena zabijala i sa lijevog i desnog krila te poslala Ukrajinu u razigravanje. Polufinale će igrati sutra protiv reprezentacije Danske.

 


Komentari