‘NAS NITKO NIŠTA NE PITA’ Modrić brine zbog velikog problema, Dalić otkrio karte za Francuze

Luka Modrić, foto: Vlado Kos/CROPIX

Hrvatska reprezentacija u neugodnom trenutku čeka novu zvučnu utakmicu protiv Francuske, ovog puta u ranoj fazi novog izdanja europske Lige nacija. Još uvijek je u mislima težak udarac koji je Vatrenima u Osijeku priredila Austrija, s pobjedom s 3:0 u Gradskom vrtu, ali za izbornika Zlatka Dalića i ostatak momčadi nema druge nego gledati dalje.

Susret s Francuskom na Poljudu počet će večeras u 20:45 sati, a prije njega, Dalić pred novinarima nije skrivao puno govoreći o sastavu za utakmicu u Splitu. Okršaj sa svjetskim prvacima u reprizi finala SP-a 2018. u Rusiji uvijek je poseban izazov. Izbornik ima ideju kakva bi Hrvatska mogla krenuti na poljudskom travnjaku.

‘Branit će Livaković, na desnom boku igrat će Juranović. Vrsaljko se vraća, on će možda biti spreman za Dansku. Na lijevom boku bit će Sosa ili Barišić, ovisno o tome kako ćemo se postaviti. Na stoperima će biti Erlić koji će dobiti svoju šansu, Vida, a tu je i Šutalo. U veznoj liniji su Brozović, Kovačić i Modrić, dok će za napad konkurirati Brekalo, Majer te Kramarić ili Budimir u vrhu napada’, kazao je Dalić pred novinarima.

Izbornikov odgovor kritičarima

Uvjerljivi poraz od Austrije ostavio je posljedice. Izbornik je bio suočen s kritikama, a u očekivanju ogleda s Francuskom, Dalić je imao spreman odgovor.

Zlatko Dalić, Foto: Damir Krajac/CROPIX

‘Svatko ima pravu na kritiku i na mišljenje, ja to poštujem. Ne zamaram se time previše. Moj je posao raditi što najbolje mogu’, bile su izbornikove riječi, uz dodatak da je Hrvatsku odveo na tri velika natjecanja i do drugog mjesta na svijetu.

‘Nije lako, ne tražimo alibije’

Hrvatskoj ogled s Francuzima dolazi tri dana poslije Austrijanaca u Osijeku. Ritam utakmica je silno zahtjevan, a uoči nastupa protiv svjetskih prvaka na Poljudu, Luka Modrić osvrnuo se na taj dio priče.

‘Nas nitko ništa ne pita, možda se moglo drugačije rasporediti utakmice. Nije lako, ne tražimo nikakve alibije. Tko je tu, mora dati svoj maksimum sutra!’, kazao je kapetan Vatrenih, dodajući da poraz s 3:0 protiv Austrijanaca nije ‘potopio’ momčad.

‘Nema vremena za depresije i za žaljenje. Bez obzira na poraz, atmosfera u momčadi je dobra, pozitivna, nema spuštenih glava’, istaknuo je Modrić, dodajući da se svi moraju skupiti i protiv Francuza pokazati svoje najbolje.

Susret koji večeras počinje u 20:45 sati bit će u televizijskom prijenosu na Novoj TV.


Komentari