Naš najmlađi reprezentativac osvojio je zlato na europskom prvenstvu u taekwondou!

foto: SVETLANA LASKOVIĆ/RESTRIKE/CRORING

U hotelu Westin u Zagrebu počelo je 8. Otvoreno europsko klupsko prvenstvo u taekwondou, koje se od 21. do 25. studenoga održava u Kristalnoj dvorani hotela Westin.

Svečano otvaranje, uz poštivanje protokola i mjera za borbu protiv covida Stožera za civilnu zaštitu i HZJZ-a, uveličao je i veleposlanik Južne Koreje u RH  Kim Dong-chan, a natjecanje je otvorio izaslanik Vlade RH i državni tajnik za sport Tomislav Družak koji je u ime premijera Andreja Plenkovića svim sudionicima poželio sreće i uspjeha u natjecanjima, a organizatorima TKD Jastrebu i Karlovcu u provedbi najvećeg taekwondo natjecanja ove godine u Europi.

foto: SVETLANA LASKOVIĆ/RESTRIKE/CRORING
foto: SVETLANA LASKOVIĆ/RESTRIKE/CRORING

Europska taekwondo federacija uručila je priznanja za potporu u organizaciji Ministarstvu turizma i sporta i Gradu Zagrebu.

foto: SVETLANA LASKOVIĆ/RESTRIKE/CRORING

Za klupsko EP prijavljeno je ukupno 855 sudionika od čega 616 natjecatelja u ženskim i muškim kategorijama mlađih kadeta, kadeta, juniora, mlađih seniora i seniora.

foto: SVETLANA LASKOVIĆ/RESTRIKE/CRORING

Prijavljeni su natjecatelji iz 42 države s četiri kontinenta, ukupno 153 ekipe, od čega je 11 nacionalnih reprezentacija i 13 olimpijaca za OI u Tokiju 2021. Iz Hrvatske je prijavljeno 29 klubova i 167 hrvatskih natjecatelja.

foto: SVETLANA LASKOVIĆ/RESTRIKE/CRORING

Prvi su na borilišta u Kristalnoj dvorani hotela Westin izašli kadetkinje i kadeti, a njihovo natjecanje i rezultate uživo možete pratiti na portalima taekwondo.com.hr te u live streamingu na YouTube kanalu  i portalu croring.com. 

foto: SVETLANA LASKOVIĆ/RESTRIKE/CRORING

Podijeljene su prve medalje, a natjecanja su počela vrlo uspješno za hrvatske predstavnike – zlatne medalje osvojili su Ivan Devčić (Osvit Zagreb) u kategoriji kadeta do 33 kg (u istoj kategoriji broncu je osvojio Leon Klanfar (Bistra). 

Ivan Devčić je naš najmlađi reprezentativac, a ovo mu je prvi nastup na velikim natjecanjima!

foto: SVETLANA LASKOVIĆ/RESTRIKE/CRORING

Zlatne su bila i Ema Bugarinović (Fox Bjelovar)  u kategoriji -47 kg, , te Ivona Jelić (Olympic Knin).  

U kategorji kadetkinja -47 kg, srebro je osvojila Marija Uglešić (TKD Monter), a bronce Kala Midzor (Pantera) i Valentina Bolješić (Brinje). U kategorji kadetkinja -51 kg bronce su osvojile Lucija Jelić (Pantera) i Ena Daskijević (Omega).

U nedjelju se Europsko prvenstvo nastavlja natjecanjem mlađih kadeta i juniora, u ponedjeljak na borilišta izlaze mlađe seniorke i seniori.

Seniorska natjecanja su na rasporedu posljednja dva dana, 24. i 25. studenoga.

Rezultati 1. dana Europskog klupskog prvenstva (kadetkinje i kadeti)

Medalje hrvatskih predstavnika – 

KADETI

ZLATO
-65 kg: Đorđe Bunčić (Karlovac)

SREBRO

-33 kg: Ivan Devčić (Osvit), -45 kg: Luka Vlastelica (Pantera), -49 kg: Petar Sturz Vujadinović (Metalac), -61 kg: Grga Dugac (Orion), -65 kg: Rok Bašić (Osvit)

BRONCA

-33 kg: Leon Klanfar (Bistra), -45 kg: Lucio Matuzić (Banija Pandas), -49 kg: Luka Bucković (Ion), -53 kg: Mauro Kritovac (Metalac) i Mihovil Galić (Osvit), -65 kg: Jan Malogorski (Omega)

KADETKINJE

ZLATO

-47 kg: Ema Bugarinović (Fox Bjelovar), -51 KG: Ivona Jelić (Olympic Knin)

SREBRO

-47 kg: Marija Uglešić (Monter)

BRONCA

-47 kg: Kala Midžor (Pantera) i Valentina Bolješić (Brinje), -51 kg: Lucija Jelić (Pantera) i Ena Daskijević (Omega)


Komentari