‘Naravno da sam za to da se Arena zove po Saračeviću’ Inicijativu su podržale i legende hrvatskog rukometa

Igor Kralj/PIXSELL

Prošle nedjelje napustila nas je legenda hrvatskog rukometa, Zlatko Saračević. Kako bi se održalo sjećanje na ovog velikana, pokrenuta je i inicijativa za preimenovanje Arene Zagreb koja bi dobila Saračevićevo ime. Tu inicijativu pokrenuo je Max Križanić, koji je na Facebooku pojasnio svoju ideju željom da se oda počast čovjeku koji je Hrvatskoj donio puno toga velikog.

Po riječima pokretača inicijative, bez uspjeha hrvatskih rukometaša u kojima je značajno sudjelovao i Saračević možda ne bi ni bilo Arene Zagreb. Objavu na Facebooku pogledajte ovdje, a prikupljanje potpisa odvija se ovdje.

“Peticija ide odlično, javljaju se ljudi iz cijele Hrvatske. Nažalost, većina se ne snalazi baš najbolje u internetskoj peticiji”, rekao je pokretač inicijative za 24 sata.

Među osobama koje su potpisali peticiju, našli su se i brojni velikani hrvatskog rukometa.

“Apsolutno se slažem s idejom i peticijom. Zlatko Saračević, zbog svega što je napravio za hrvatski rukomet, zaslužuje da se po njemu nazove dom hrvatskog rukometa, najbolja dvorana koju imamo”, izjavio je Valter Matošević, bivši golman reprezentacije koji i dalje ne može vjerovati da Saračevića više nema.

“Sarač je pokopan u Aleji velikana, gdje mu je i mjesto. Bio je velikan hrvatskog i svjetskog rukometa. Što se tiče inicijative, samo ću vam reći da ću je prvi potpisati. Sarač je to zaslužio”, rekao je Slavko Goluža, a s njim se slaže i Mirza Džomba.

“Naravno da sam za to da se Arena zove po Saraču. Takvu ljudsku i igračku veličinu kao što je bio Zlatko Saračević nikako ne smijemo zaboraviti. Zadužio je Hrvatsku i moj potpis je tu”, izjavio je.


Komentari