NAPOKON REMONT: Novo ruho atletskog stadiona

Foto: Dragan Matic / CROPIX

U sklopu zagrebačkog atletskog mitinga, poznatog Hanžekovićevog memorijala, koji će ove godine imati 69. izdanje, krenula je rekonstrukcija i obnova stadiona Mladost na Savi, gdje će se miting i održati, prenose Sportske novosti.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i direktorica mitinga Ivana Brkljačić posjetili su gradilište i bili su zadovoljni viđenim. Staza se nakon 20 godina uništila te se radi nova.  Osigurano je 5,5 milijuna kuna, a Bandić je najavio i izgradnju zimskog bacališta diska kako bi naša proslavljena atletičarka Sandra Perković mogla neometano trenirati. Najavio je kraj radova za 20 kolovoza kada će i svečano otvoriti stazu.

Foto: Dragan Matic / CROPIX

Ivana Brkljačić je rekla kako je to važan trenutak za hrvatsku atletiku jer se stadion i staza u potpunosti obnavljaju. Pohvalila je naše atletičare na dobrom otvaranju sezone te da nas predstave u što boljem svjetlu na mitingu.

Sandra Perković najavila je memorijal i rušenje rekorda na novom stadionu.

Foto: Dragan Matic / CROPIX

“Mislim da je to što je sezona pomaknuta prema jeseni dobro za Hanžek jer će mjesec dana prije Svjetskog prvenstva sve zvijezde biti u naponu snage. Što se mene tiče, idem srušiti rekord mitinga jer je ovaj aktualni 70.88 metara bačen na starom krugu, a sad stiže novi!“


Komentari