Nakon Šveđana, Maksimiru se rugaju i Francuzi: ‘Ovo je stvarno sumorno i depresivno’

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

U iščekivanju današnje nogometne utakmice između Hrvatske i Francuske u 20:45, franuski mediji su se osvrnuli na stanje Maksimira.

Osvrnuvši se na povijesnu činjenicu da je stadion izgrađen davne 1912., te da ga je potres dodatno ugrozio ove godine, francuski novinari zaključili su da je Maksimir u poprilično lošem stanju.

“Slika je stvarno sumorna, depresivna“, stoji u dnevnim novinama La Voix du Nord.

Isto tako, citiraju i Dejana Lovrena koji je se upravo na jučerašnjoj konferenciji osvrnuo na stanje zagrebačkog stadiona.

“Sve reprezentacije se čude kako smo bili drugi s ovakvim uvjetima, posebno gledajući zadnju utakmicu protiv Švedske. Ovo je jedan od najružnijih stadiona u Europi. Došli mi je da svakom navijaču nakon utakmice pružim ruku. Nedopustivo je da reprezentacija poput nas, koja je promovirali Hrvatsku na najljepši način, dođe ovdje i s pravom sluša uvrede švedskog izbornika” izjavio je Lovren.

Podsjećamo da je izbornik švedske reprezentacije, Janne Andersson uoči prošlonedjeljne utakmice izjavio:”To je jedan stari, dosadni, žalosni istočnoeuropski stadion. Bit će to veliki korak u prošlost, ali moramo se s time nositi“.

Ulaznice za večeras su rasprodane, pa se tako na stadionu očekuje oko 7 tisuća ljudi, a prema francuskim medijima bit će četrdesetak njihovih sunarodnjaka koji žive u Zagrebu.

Gledatelji će dati energiju i oživjeti utakmicu“, izjavio je kapetan reprezentacije Hugo Lloris.

Francuska reprezentacija trening na Maksmiru podjelila je na svom Twitter profilu.


Komentari