NAJVEĆE IZNENAĐENJE OLIMPIJSKIH IGARA: Senzacionalna Sara Kolak (21) bacila koplje za još jedno hrvatsko zlato!

Facebook

S bačenih 66.18 Sara je Hrvatskoj donijela još jedno olimpijsko odličje.

Hrvatska atletičarka iz Ludbrega Sara Kolak osvojila je prvo mjesto u bacanju koplja te tako Hrvatskoj donijela još jednu senzacionalnu, već petu, zlatnu medalju. Mlada 21-godišnjakinja na Olimpijske igre došla je bez prevelikih očekivanja, dok su se mediji uglavnom bazirali na uspjeh Blanke Vlašić ili braće Sinković, Sara je nažalost pala u drugi plan.

No, to nije spriječilo ovu fantastičnu sportašicu da uđe u povijest hrvatske atletike i svima koji su sumnjali u nju dokaže suprotno. Njen put do Olimpijskih igara i, na kraju, konačne pobjede nije bio nimalo lak. Da bi uopće mogla bacati na vrhunskoj razini, Sari je trebalo vrhunsko koplje koje si nije mogla priuštiti. Zbog toga joj je koplje kojim je postigla pobjednički hitac kupila Sandra Perković, koja je inače njena velika prijateljica.

Fantastična Sara čak je dva puta u finalnoj večeri popravljala državni rekord i sa 66.18 postignutim u četvrtoj seriji donijela je Hrvatskoj novo odličje. Postignutih hicem popravila je svoj, ali i državni rekord u bacanju koplja. Skromna Sara nakon pobjede nije skrivala suze i oduševljenje.

“Zahvalila bih se svom treneru koji sad plače kao nikad u životu. Zahvalila bih se svima, moja sparing partnerica mi je bila velika potpora. Hvala svima, Sandri, treneru i košarkašima koji su me ovdje bodrili”, rekla je nova olimpijska pobjednica.

“Moj trener je moj drugi otac. Prije dolaska ovdje me tjerao da svaki dan radim neku baš čudnu vježbu i ja sam radila bez pogovora. Kad sam ga pitala čemu služi ta vježba, kazao mi je – Sara, želio sam te naučiti kako stupiti na postolje”, pohvalila je 21-godišnjakinja svog dugogodišnjeg trenera Andreja Hajnšeka.

Ni Hajnšek nije skrivao ponos na svoju ‘učenicu’. “Vi Hrvati i ne znate kakav dijamant imate. Ja sam znao da će baciti u finalu 66 metara, ona je stvarno cura za velike stvari. Objektivno treba nam još dvije godine da dođe na tehničku razinu koju ja želim. A prije dvije godine i nesretne operacije ramena bila je 40 posto jača, otad je smršavila 11 kilograma. Ona je pozitivac, veliki radnik i vrlo posebna osoba koja je prije mene promijenila čak pet trenera, a ja se s njom u dvije godine ama baš nijednom nisam posvađao”, rekao je Slovenac.

https://www.youtube.com/watch?v=KsL01dyld3Q


Komentari