Najstarije svjetsko natjecanje dovodi nam olimpijsku pobjednicu u Ledenu dvoranu

Početak prosinca u Zagrebu je već tradicionalno rezerviran za jedno posebno natjecanje. Najstarije u svijetu umjetničkog klizanja, Zlatnu piruetu Zagreba. Ovoga puta od 4. do 7. prosinca Hrvatski klizački savez organizirati će je po čak 52. put.

U Ledenoj dvorani Doma sportova nastupiti će 31 klizačica, 30 klizača, 24 sportska para te 16 plesnih parova, a na ovom ISU Challenger Series natjecanju uz seniore i ove godine klizati će i ponajbolji svjetski juniori i to 27 klizačica, 8 klizača, 20 plesnih i 5 sportskih parova. 

“Startne liste još uvijek nisu zatvorene do kraja, a za sada znamo da nam dolaze klizačice i klizači iz 32 zemlje svijeta. Najveće reprezentacije biti će one Rusije i SAD-a koje su prijavile poprilično jaka imena. Amerikanac Jason Brown dolazi braniti prošlogodišnju pobjedu, na startnoj listi je i ime naše česte gošće, bivše svjetske i europske prvakinje Ruskinje Elizavete Tuktamiševe koja s Piruete ima zlato iz 2015. te srebro i dvije bronce, a s posebnom pažnjom pratit će se nastup još jedne Ruskinje, Ksenije Stolbove. Ona je olimpijska pobjednica iz Sočija 2014. s ruskim timom dok je sa Fedorov Klimovim bila srebrna u sportskom paru. Međutim, u Zagreb dolazi s novim partnerom Andrejem Novoselovim”, otkrila je direktorica natjecanja Melita Juratek Cipek.

I Hrvatska će imati jake snage na ovogodišnjoj Pirueti. U seniorskoj konkurenciji nastupiti će naš sportski par Lana Petranović i Antonio Souza Kordejru kojima je ovo veliki povratak, prvo natjecanje nakon Lanine druge operacije koljena koju je imala u travnju. Tek su nedavno počeli trenirati punim intenzitetom, upravo su se vratili s priprema u Rusiji gdje su trenirali u kampu najbolje svjetske trenerice Nine Mozer. U juniorskoj konkurenciji nastupiti će pak Hana Cvijanović, Hana Kosić, Josipa Jagodić, Luce Stipaničev, Lorena Čižmek te junior Charles Henry Katanović. 

Klizački spektakl u Ledenoj starta od srijede, 4. prosinca u 15 sati, svečano otvaranje je na rasporedu u 17.30, a sva četiri dana natjecanja besplatna su za sve ljubitelje ovog sporta. 


Kao i proteklih godina i ovu Zlatnu piruetu zatvoriti će veliki show revije pobjednika, u subotu, 7. prosinca s početkom u 20 sati. Ulaznica stoji 30 kuna, djeca do 10 godina imaju besplatan ulaz, a ulaznice se mogu kupiti na www.ticketshop.hr te na dan revije pobjednika na blagajnama Doma sportova (blagajne se otvaraju sat vremena prije natjecanja).

Komentari