Najavljeno 4. izdanje Maksimirskog minus zwei cenera

U srijedu je najavljeno četvrto izdanje gradske utrke Maksimirskog minus zwei cenera 2018. koji će se održati u subotu u 11 sati u parku Maksimir. Posjetitelji će moći obaviti i zdravstveni pregled, piše Radio Sljeme.

Svi zainteresirani za sudjelovanje mogli su se prijaviti do 30. ožujka putem mrežne stranice Stotinka.hr, dok kasne prijave traju do 6. travnja.

Povodom obilježavanja svjetskog dana zdravlja, ovogodišnji Maksimirski minus zwei cener, poznatiji kao najljepša gradska utrka, okupit će više stotina građana otkrio je organizator utrke, Andrija Damjanović:

“Sastoji se od nekoliko utrka; glavna cross utrka od 8 kilometara, utrka građana od 2 kilometara i jedna utrka za vrtičku dob te za djecu od 1.-4. razreda osnovne škole. Cijela utrka se trči u samom Maksimiru.”

Sve više pretilih osoba naglašava važnost tjelesne aktivnosti istaknula je Branislava Asanović iz Zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar.

“Tjelesna aktivnost treba biti dio našeg života i fizičkog zdravlja. Treba biti prisutna od malih nogu jer ako su djeca naviknuta na aktivnost od malih nogu na šport ili ples onda će biti i u starijoj dobi dio njihove navike.”

Spomenuto događanje nije samo sportskog karaktera nego i zdravstvenog pa će svi moći izmjeriti tlak, šećer i visinu i težinu. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na stranicama Stotinke, a djeci je sudjelovanje besplatno.


Komentari