NAJAVLJEN MALONOGOMETNI TURNIR ‘KUTIJA ŠIBICA’: Ove godine natjecanje je prošireno i na nogometašice

FOTO: Zagreb.hr

U Kongresnoj dvorani zagrebačkog Doma sportova održana je konferencija za medije na kojoj je najavljeno 46. izdanje Kutije šibica. 

Kutija šibica najveći i najpoznatiji malonogometni turnira u Hrvatskoj, koji ove godine prvi put organizira i turnir za žene.

Uz zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, predsjednika Organizacijskog odbora Marinka Tomića i poznatoga sportskog novinara i komentatora Ivicu Blažička, Kutiju su najavili trener GNK Dinamo Ivajlo Petev te legenda zagrebačkog i hrvatskog nogometa Marko Mlinarić.

Pozivajući sve ljubitelje nogometa i sporta da dođu u zagrebačke dvorane u kojima će se igrati utakmice ovoga malonogometnog spektakla, gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo  što je kultno natjecanje prošireno i na nogometašice.

“Posebno sam sretan što se od ove godine igra i turnir za žene i što njime započinje nova era Kutije šibica. Siguran sam da će nas naše malonogometašice svojim umijećem oduševiti.  Ponajboljim malonogometnim turnirom na kontinentu podižemo razinu sportskoga, gospodarskog i turističkog imidža Zagreba. Uz brojne koncerte što nas očekuju ove zime, najbolji Advent u Europi i finale Davis kupa, Zagreb postaje kulturni, glazbeni i sportski grad komu malo tko može konkurirati”, rekao je gradonačelnik Bandić, najavljujući  da će ove godine nagradni fond iznositi 300 tisuća kuna.

Tradicionalni malonogometni turnir Kutija šibica, a čiji je ovogodišnji generalni sponzor Coca Cola, okuplja sve naraštaje nogometnih zaljubljenika, amatera i profesionalaca i na parketu i u publici. Proteklih su godina u Kutiju stizale momčadi iz svih hrvatskih županija, ali i iz susjednih država. Broj prijavljenih ekipa se ustalio na dvjestotinjak, a koliko ih se očekuje i ove godine.

Turnir organizira Podružnica Upravljanja sportskim objektima, a utakmice se igraju u dvoranama Podružnice  –  Dom sportova, Pešćenica, Trnsko te u Dvorani Trešnjevka, odnosno u Kutiji šibica, a po kojoj je turnir dobio ime.


Komentari