NADIGRALI NAJVEĆE RIVALE: Zagrebački rukometaši prvenstvo zaključili bez poraza!

Rk-zagreb.hr

Kao što su i priželjkivali rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb hrvatsko su prvenstvo zaključili bez poraza.

U posljednjem, 10. kolu Paket24 Premijer lige za prvaka rukometnog prvenstva Hrvatske najbolji su hrvatski rukometaši po drugi puta ove sezone nadigrali najveće rivale, rukometaše Nexe Našica.

Nakon uvjerljive pobjede u Našicama, puleni trenera Ivica Obrvana nadigrali su one Branka Tamšea i u Zagrebu, a krajnji rezultat glasio je 22:19 (10:9).

Sastavi:

Trener PPD Zagreba Ivica Obrvan i u ovoj posljednjoj utakmici nije mogao računati na od ranije ozlijeđene Marina Šipića i Marija Vuglača, a dvoboj su s tribina sportske dvorane Trešnjevka (Kutija šibica) odgledali i Matej Ašanin, Ivan Laljek, Nikola Grahovac, Filip Perić i Davor Ćavar.

U sastavu Nexea nije bilo od ranije ozlijeđenih Aleksandra Bakića i Matea Rodina, dok su susret s tribina odgledali Borna Manci Mičević i Albin Eter.

Prvo poluvrijeme:

Prvo poluvrijeme prošlo je s puno tehničkih grešaka s jedne i druge strane, sjajnim predstavama vratara Morena Cara i Todora Jandrića, ali i vrlo nervoznom igrom obje ekipe.

Zabilježeno je čak deset minuta isključenja plus izravni crveni karton Marku Mrđenoviću.

Što se tiče kretanja rezultata valja spomenuti kako smo do 07. minute vidjeli samo jedan pogodak, da je u 15. minuti na semaforu stajalo 5:5, da bi do konca poluvremena Zagreb stigao do minimalne prednosti 10:9.

Drugo poluvrijeme:

Nastavak utakmice protekao je više-manje u istom tonu kao prvo poluvrijeme, ali je Zagreb ipak uspio na koncu slaviti s tri razlike.

Kao i na početku utakmice Našičani su vrlo brzo upali u probleme s dvostrukim isključenjem. Ovoga puta na hlađenje su otišli Halil Jaganjac i Tomislav Severec, a pogotkom Filipa Vistoropa iz sedmerca u 36. minuti hrvatski su rukometni prvaci prvi puta otišli na +3 (14:11).

Dvanaest minuta kasnije na semaforu je po prvi puta bilo +4 (18:14) za Zagreb, ali su Našičani do konca susreta uspjeli ipak malo ublažiti poraz.

Po pet su pogodaka za Zagreb postigli kapetan David Mandić i srednji vanjski Aleks Vlah, a odličan je s 11 obrana bio Todor Jandrić.

Kod Našičana najistaknutiji je pojedinac bio Moreno Car s 15 obrana, dok je 6 golova postigao Halil Jaganjac.

Završnica Kupa za vikend u Poreču!

Narednoga vikenda rukometaše iz Zagreba očekuje i završnica Kupa Hrvatske.

Polufinalni dvoboji na rasporedu su u subotu 19. lipnja, dok će pobjednici polufinalnih susreta u nedjelju, 20. lipnja odlučiti o pobjedniku Kupa Hrvatske.

Prvo polufinale u sportskoj dvorani Žatika na rasporedu je u 17.00 sati, a u njemu se sastaju rukometni klubovi PPD Zagreb i Dubrava, dok će u kasnijem terminu, s početkom u 19.30 sati, na parket istrčati rukometaši Nexea i Sesveta.


Komentari