NA VIŠE OD 30 LOKACIJA! Tisuće Zagrepčana i ovog će ljeta besplatno vježbati diljem grada, pogledajte o čemu se radi

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL/Ilustracija

Provedbu Programa javnih potreba u sportu Grada Zagreba, u dijelu koji se odnosi na poticanje sportske rekreacije, realizira zagrebački savez sportske rekreacije “Sport za sve”.

Savez, već dvadesetak godina, provodi projekt Ljetni programi sporta za sve. Ove godine, neposredno po normalizaciji svekolikog života Grada, pod motom “aktivno ljeto na otvorenom”, građanima nudi besplatne programe zdravstvenog vježbanja, fitnessa na otvorenom, demonstraciju i poduku rekreacijskih aktivnosti i sustava vježbanja, prezentacije i savjetovanja ili treninge i natjecanja za sportaše rekreativce.

Ljetni se program odvija na više od trideset lokacija u Gradu, obima 1600 sati različitih sportskih programa u tijeku tri ljetna mjeseca te u tom periodu programe koristi više tisuća građana Zagreba, svih godina, različitog zdravstvenog i fitness stanja i interesa.

Cilj je projekta naznačiti važnost bavljenja redovitom tjelesnom aktivnošću i omogućiti sugrađanima sudjelovanje u različitim sadržajima sportske rekreacije Grada. Stručno planirani i vođeni programi tjelesnog vježbanja doprinijeti će obnovi funkcionalnih i radnih sposobnosti, zaštiti i unapređenju psihofizičkih stanja zdravlja, općoj kvaliteti življenja, socijalizaciji i građanskoj solidarnosti.

Savez okuplja 20 Društava sa cijelog područja Grada Zagreba, zajedno realizira dvjestotinjak programa sporta za sve, na skoro stotinu gradskih lokacija i uključuje oko 6000 članova i preko 20 tisuća korisnika programa sportske rekreacije Grada.

Komentari