NA TRENERSKU KLUPU SJEST ĆE STRANAC? Dinamo u potrazi za Cicinim nasljednikom

Facebook

Kranjčarevo trenersko mjesto još se nije ni ohladilo kako spada, a potraga za novim trenerom već se zahuktala.

Dinamo do daljnjeg vodi Željko Sopić, ali u modrom klubu ne žele odugovlačiti ni minutu, a u lov na novog trenera već su krenuli.

“Hvala što ste nazvali, ali nema nikakvih razgovora ni komentara…”kazao je predsjednik Modrih Mirko Barišić, za Sportske. 

On inače nije poznat po tome da odbija davati izjave, a i obično se sve što najavi i obistini. U Sportskima ipak nisu odustajali i pokušali su iz njega izvuči što više informacija. A bilo je to gotovo izvlačenje kliještima. 

Prije susreta s Rijekom izjavio je da Kranjčar ne smije izgubiti tu utakmicu, ipak, dogodilo se baš to.

>>> RIJEKA SKINULA DINAMO S TRONA: Modri ne pamte ovako bolan poraz

Ništa, ništa, za sve je prerano, pa tek smo u nedjelju navečer ostali bez trenera, zar mislite da bismo već u ponedjeljak trebali imati drugoga? Imamo ljude koji su zaduženi za razgovore o mogućem budućem treneru”, kazao je Barišić i završio razgovor s novinarom Sportskih.

U medijskim kuloarima već se špekulira

Kako je dan odmicao tako su se počele pojavljivati razne informacije poput one da je u Rovinju, gdje se trenutno nalaze Modri, viđen Nenad Bjelica. Čini se ipak da je netko krivo vidio jer se Bjelica kasnije javio iz Poljske i potvrdio da on sigurno neće preuzeti Dinamo iako je bio jedan od kandidata u lipnju.

Sportske su tijekom dana dobile još informacija od raznih klupskih izvora. Uvjeravali su ih da će sljedeći trener biti stranac, što i nije nemoguće, jer je većina domaćih, koji bi mogli voditi klub, zauzeta.

Prva informacija ipak je bila da bi Dinamo mogao voditi domaći čovjek, ali čeka se rasplet priče s West Hamom. Ako Slaven Bilić slućajno napusti otok, mogao bi ga čekati posao u Dinamu. Čini se da se u klubu nikome ne žuri jer su Sopić i Vlak sposobni Dinamo dići iz pepela i vratiti se u utrku za vrh tablice.

Nisu u Sportskima ništa htjeli prepustiti slučaju pa su opet okrenuli Barišićev broj i upitali postoji li mogućnost da u klub dođe stranac.

“Svi dolaze u obzir”, odgovorio im je predsjednik.

Talijani dobro kotiraju

Nekako se u maksimirskim kuloarima zaključilo da bi Modrima najbolje odgovarao talijanski tip trenera. Dobar taktičar koji bi od ovog s čime Dinamo trenutno raspolaže mogao napraviti momčad za velike rezultate. Do sada su se spominjali stranci, ali uvijek se ta mogućnost odbijala što zbog jezične barijere, što zbog vremena prilagodbe i ponajviše zbog plaće.

Ipak dosta dobro je Dinamo profitirao ove godine od prodaje Pjace i Roga, pa ni ta plaća više ne bi bila problem. Stranac bi Modrima dobrodošao jer bi bio fokusiran na ekipu, a ne na odnose  događaje na hrvatskoj nogometnoj sceni. Ime koje se najviše istaknulo, svakako je Gianni de Biasi, albanski izbornik koji je prvi u povijesti uspio tu ekipu odvesti na Euro i još uz to ostvariti pobjedu protiv Rumunjske. Razvoj taktike mu je jača strana, a voli i mlade igrače kojih Dinamu ne nedostaje. 

Uz njega u igri su se pojavila još dva imena, Portugalac Lito Vidigal i bugarski izbornik Ivajlo Petev.

>>> TKO ĆE ZAMIJENITI KRANJČARA? Evo tko će ih privremeno voditi i koja dvojica su najizgledniji novi treneri


Komentari