Na Kajzerici se gradi Wembley? ‘Stalo bi 35.000 ljudi, a dovršili bismo ga u dvije godine’

FOTO: YouTube/ ilustracija

Čini se da je došlo vrijeme za moderniziranje stadiona 

Već godinama se šuška i raspravlja o nacionalnom stadionu, a posljednja ideja bila je sagraditi ga kraj Velike Gorice, a u javnost je puštena nakon što je Davor Šuker osigurao novi mandat na čelu HNS-a.

Jedno vrijeme pisalo se i kako bi stadion od temelja trebao biti izgrađen u četiri godine te da je navedena lokacija izabrana zbog zemljišta, budući da se nalazi u blizini zračne luke i na čvorištu autocesta. Stadion o kojem se tom prilikom govorilo trebao je imati 35.000 mjesta, što znači da bi zadovoljavao sve UEFA-ine kriterije za međunarodne utakmice, osim Lige prvaka, piše Dnevno.

Osim toga, nagađalo se da bi osim od Lige nacija novac za isti trebao stići iz Uefinih i Fifinih fondova ili bi se sklopilo privatno-javno partnerstvo. Sveukupno bi taj stadion trebao stajati između 40 i 50 milijuna eura, a ličio bi na mađarsku Groupama Arenu ili tursku Centennial Arene.

Sve to zasad je još samo ideja, a temu je ponovno pokrenuo direktor natjecanja, infrastrukture i razvoja HNS-a Marijan Kustić.

“Kakva je situacija s Nacionalnim stadionom? Optimistična. Podrazumijeva se da on ne može biti obveza/interes samo Saveza. Nego i odnosnoga grada, svakako i države”, kazao je za službenu stranicu HNS-a.

Potvrdio je i da je Velika Gorica pokazala interes:

“Ona i Zagreb, s čijim gradonačelnikom smo se sastali dva puta. Nudi zanimljiv objekt na Kajzerici, najsuvremeniju arenu kapaciteta 35.000”, kazao je Kustić pa se dotaknuo rokova:

“Vjerujem da se sve može završiti za dvije godine. Najkasnije tri. Važna je volja”, zaključio je i potvrdio da je i premijer Andrej Plenković spreman podržati projekt.


Komentari